Englannin miesten maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate on valinnut ryhmänsä ensi kuun EM-karsintaotteluihin Maltaa ja Pohjois-Makedoniaa vastaan.

Huomattavia poissaolijoita pelaajalistauksesta ovat Chelsean Raheem Sterling ja Arsenalin Ben White.

Verrattain uusia kasvoja edustavat Brightonin Lewis Dunk ja Crystal Palacen Eberechi Eze.

Toppari Dunk, 31, on esiintynyt maajoukkueessa kerran, kun taas Eze, 24, odottaa vielä debyyttiään. Palacen pallotaiturin piti olla toissa vuonna mukana Englannin alustavassa EM-kisaryhmässä, mutta hän loukkasi akillesjänteensä samana päivänä, kun sai kutsun joukkueeseen.

Sterling, 28, on lukeutunut maajoukkueen vakiokasvoihin jo vuosien ajan, mutta Southgate kertoi lehdistötilaisuudessaan, että Chelsean hyökkääjä kärsii takareisivaivasta ja on tyytymätön fyysiseen kuntoonsa.

Myös Sterlingin seuratoverit Mason Mount ja Ben Chilwell ovat sivussa Englannin ryhmästä loukkaantumisten takia.

Southgate sanoi BBC:n haastattelussa, että hän ei ole keskustellut Whiten, 25, kanssa siitä, miksi Arsenalin puolustaja jäi ulos tämänkertaisesta ryhmästä. Maajoukkueluotsin mielestä Newcastlen Kieran Trippier ja Manchester Cityn Kyle Walker ovat Whiten edellä oikean laitapakin nokkimisjärjestyksessä.

Englannin joukkue

Maalivahdit: Sam Johnstone (Crystal Palace), Jordan Pickford (Everton), Aaron Ramsdale (Arsenal)

Puolustajat: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Lewis Dunk (Brighton), Marc Guehi (Crystal Palace), Harry Maguire (Manchester United), Tyrone Mings (Aston Villa), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Newcastle), Kyle Walker (Manchester City)

Keskikenttäpelaajat: Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Eberechi Eze (Crystal Palace), Conor Gallagher (Chelsea), Jordan Henderson (Liverpool), James Maddison (Leicester), Kalvin Phillips (Manchester City), Declan Rice (West Ham)

Hyökkääjät: Phil Foden (Manchester City), Jack Grealish (Manchester City), Harry Kane (Tottenham Hotspur), Marcus Rashford (Manchester United), Bukayo Saka (Arsenal), Callum Wilson (Newcastle)