Englannin jalkapalloliitto FA langetti hiljattain kahdeksan kuukauden mittaisen pelikiellon Brentford-hyökkääjä Ivan Toneylle.

Toney rikkoi jalkapalloliiton asettamia vedonlyöntisääntöjä. Jalkapalloliiton julkaiseman raportin mukaan Toney rikkoi sääntöjä yli 230 kertaa.

Tällä kaudella 20 maalia Valioliigassa viimeistellyt Toney saa palata pelikentille vasta tammikuussa 2024. Toney ei saa osallistua joukkueensa harjoituksiin seuraavan neljän kuukauden aikana.

Englannin A-maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate kummasteli, miksi Toneyta on kielletty osallistumista jalkapallotoimintaan. Lue Southgaten kommentit täältä.

Brentfordin päävalmentaja Thomas Frank on samoilla linjoilla Southgaten kanssa.

– Olen samaa mieltä Southgaten kanssa. Mielestäni hän toi esiin loistavia pointteja. Kyllä, Ivan teki jotain väärin ja sai siitä rangaistuksen. En kuitenkaan ymmärrä alkuunkaan sitä, että miksei häntä päästetä mukaan jalkapalloon ensimmäisen neljän kuukauden aikana. Mitä se hyödyttää? Jos haluat kuntouttaa ihmisiä, kouluta heitä. Nyt tuntuu siltä, että Ivan on saanut rangaistuksen ja hänet on jätetty yksin. Kuole tai selviä, Frank summasi.

– Emme puhu vain Ivanista. Hän on esimerkki kaikille jalkapalloilevassa maailmassa mukana oleville. Meidän on lisäksi mietittävä uudestaan jalkapallon ja uhkapelaamisen välistä suhdetta. Minulla ei ole siihen vastausta. Mielestäni ensimmäisen neljän kuukauden aikana Ivanin pitäisi mennä sataan kouluun puhumaan taustastaan, jalkapallosta ja kaikesta muusta. Mielestäni tämän pitäisi mennä niin.

Southgate totesi aiemmin tällä viikolla puhuneensa Toneyn kanssa, eikä tiennyt, onko se sallittua. Myös Frank on avoin rangaistukselle, sillä hänkin on puhunut pelaajansa kanssa.

– Jos en voi puhua Ivanille, niin kenties heidän pitää antaa minullekin rangaistus. Jos en voi puhua Ivanille tukeakseni häntä, niin joku on väärin. Voit olla yhteydessä vankilassakin oleviin ihmisiin, niin oletan saavani puhua hänelle.

LUE MYÖS