Liverpool on hankkinut hallitsevan maailmanmestarin, argentiinalaisen Alexis Mac Allisterin Brightonista. Seura vahvisti uutisen torstaina iltapäivällä.

Mac Allisterin allekirjoittama sopimus kattaa viisi kautta. Hänen odotetaan olevan ensimmäinen Liverpoolin hankinnoista kesän siirtoikkunassa. Liverpool on eräänlaisessa taitekohdassa, kun seurasta lähtevät ainakin keskikenttäpelaajat James Milner, Naby Keïta ja Alex Oxlade-Chamberlain.

Liverpool halusi saattaa siirron maaliin nimenomaan ennen harjoituskautta. Näin Mac Allister saa aikaa sopeutua Liverpooliin.

– Tämä tuntuu upealta. Unelmani toteutuu. On hienoa olla täällä, enkä malta odottaa, että pääsen hommiin, totesi Mac Allister Liverpoolin tiedotteessa.

Siirto oli viimeinen, josta vastasi Liverpoolin lyhytaikainen urheilupuolen johtaja Julian Ward. Jorg Schamdtke on ottanut seuran ohjat kesäkuun alusta.

Liverpoolissa uskotaan, että Mac Allisterin luonteessa on samaa rosoisuutta kuin Mohamed Salahilla, Roberto Firminolla ja Virgil van Dijkilla. Hän saa joukkueen kymppipaidan.

Liverpool FC

@LFC
We have reached an agreement for the transfer of @alemacallister from Brighton & Hove Albion on a long-term deal for an undisclosed fee ✍️