Pep Guardiola johdatti Manchester Cityn historialliseen triplamestaruuteen.

Manchester City voitti päättyneellä kaudella Valioliigan, FA Cupin ja Mestarien liigan. Manchester Citystä tuli englantilaisen jalkapallohistorian toinen triplamestaruuden voittanut seura. Manchester United kykeni samaan vuonna 1999.

Guardiola on valmentanut Manchester Cityä seitsemän vuoden ajan. Guardiolan nykyinen sopimus seuran kanssa kestää kesään 2025 asti.

Guardiolan alaisuudessa Barcelonassa pelanneen Cesc Fàbregasin mielestä Manchester Cityn tulevaisuus riippuu siitä, miten pitkään Guardiola pysyy seurassa. Lisäksi pelaajien on janottava menestystä myös tulevaisuudessa.

– Mielestäni Manchester Cityn tulevaisuus riippuu kahdesta asiasta. Ensinnäkin siitä, miten nälkäisiä pelaajat ovat voitettuaan kaiken mahdollisen ja varsinkin siitä, miten pitkään Guardiola aikoo jatkaa. Näin hänet todella väsyneenä.

– Guardiola ei tietenkään lähde ennen ensi kautta, koska hän haluaa voittaa jälleen kaiken mahdollisen, mutta Manchester Cityn tulevaisuus on riippuvainen siitä, miten pitkään Guardiola on siellä.

LUE MYÖS