Enzo Maresca on Leicesterin uusi päävalmentaja. Leicester tiedotti hiljattain pestanneensa Marescan uudeksi luotsikseen.

Maresca siirtyy Leicesteriin Manchester Cityn edustusjoukkueen kakkosvalmentajan paikalta. Maresca työskenteli päättyneen kauden Pep Guardiolan apuvalmentajana ja oli voittamassa historiallista triplamestaruutta.

La Gazzetta dello Sport haastatteli italialaisluotsia, joka kertoi, miten hän tutustui Guardiolaan. Marescan mukaan Manchester Cityn seura- ja valmennusjohto tiesi hänen halustaan palata päävalmentajaksi. Maresca on valmentanut aiemmin Parman edustusjoukkuetta.

– Manchester City tiesi pitkän aikaa, että haluan palata päävalmentajan tehtäviin. Minulla oli useita tarjouksia pöydällä. Leicesterin projekti vaikutti kiinnostavimmalta.

– Työskentelin Manuel Pellegrinin kanssa West Hamissa vuonna 2019. Se kokemus päättyi sen vuoden viimeisinä päivinä ja vuoden 2020 alussa tulin Manchesteriin seuraamaan, miten Guardiola johtaa harjoituksia. Pep otti minut vastaan ja vietin siellä neljä päivää. Hieno suhde syntyi. En ollut koskaan tavannut Pepiä aiemmin, mutta tulimme heti hyvin juttuun.

– Pysyimme yhteydessä ja sitten kesällä Manchester City tarjosi minulle alle 23-vuotiaiden joukkueen päävalmentajan paikkaa. Otin haasteen innoissani vastaan ja asiat menivät todella hyvin. Voitimme ensimmäistä kertaa koskaan liigamestaruuden. Suhteeni Guardiolan kanssa kasvoi. Hän tuli usein katsomaan treenejämme, eikä missanut koskaan kotiotteluamme.