Ranskalainen puolustaja Benjamin Mendy on vapautettu kaikista raiskaussyytteistä Chesterissä Englannissa pidetyn oikeudenkäynnin seurauksena. Hänet oli todettu jo tammikuussa ei-syylliseksi kuuteen syytekohtaan raiskauksesta ja yhteen syytekohtaan seksuaalisesta väkivallasta. Oikeuden päätös sai paljon huomiota brittiläisissä tiedotusvälineissä perjantaina.

Mendy itki, kun kuunteli oikeuden ratkaisua. Salin ulkopuolella odottaneille lehtimiehille hän kiitti Allahia ja poistui sitten paikalta.

Mendy oli Manchester Cityn pelaaja vuodesta 2017 tämän vuoden kesäkuuhun. Viimeiset kaksi kautta Mendy edusti Cityä vain paperilla, koska seura hyllytti pelaajansa heti hänen jouduttua tutkintavankeuteen. Varhaisimmat rikoskokonaisuuden epäilyt ajoittuivat loppuvuoteen 2018 ja viimeisimmät kesään 2021.

The Athleticin mukaan Mendy, 28, on pitänyt kuntoaan yllä ja suunnittelee paluuta ammattilaiskentille. Urheilullisesta näkökulmasta hänen hinta-laatusuhdettaan voidaan perustellusti pitää hyvänä, koska ainakin Britanniassa työnantajaehdokkaat ovat vähissä, joten hän joutunee tyytymään siirtoon kakkoskorin joukkueeseen.

Muokattu 15.7. klo 11.09: Viimeisen virkkeen muotoilua muutettu.

Lue myös: