Arsenal on tehnyt seurahistoriansa taloudellisesti suurimman pelaajaoston, kun se on hankkinut englantilaisen Declan Ricen West Ham Unitedista. Lehtitietojen mukaan Rice maksaa Arsenalille 105 miljoonaa puntaa eli noin 122 miljoonaa euroa. Hinta on myös toiseksi tai kolmanneksi korkein englantilaispelaajasta maksettu korvaus, riippuen hieman tulkintatavasta.

Ricen sopimus on mallia 5+1, eli sopimuksessa on optiovuosi.

– Olemme todella onnellisia, että Declan liittyy meihin. Hän on valtavan kyvykäs pelaaja, joka on suoriutunut korkealla tasolla Valioliigassa ja Englannin maajoukkueessa jo pidemmän aikaa nyt, kommentoi Arsenalin manageri Mikel Arteta seuran tiedotteessa.

Lue lisää: Näillä sanoilla Declan Rice lähtee West Hamista

Rice oli päättyneellä kaudella West Hamin kapteeni. Valioliigan 37 ottelussa hän teki neljä maalia, ja Konferenssiliigan 11 pelissä verkko soi kerran.

Ricesta käytiin kovaa tarjouskilpailua Arsenalin ja Manchester Cityn välillä. Hän on yksi maailman parhaista puolustavista keskikenttäpelaajista. Lopulta hinta nousi Cityn mielestä liian korkeaksi.

– Olen tullut tänne todella nälkäisenä menestymään ja viettämään parhaat vuoteni tässä suuressa seurassa, Rice totesi Arsenalin viestintäryhmän haastattelussa.

Arsenal

@Arsenal
A new chapter begins.