Jordan Henderson siirtyi hiljattain Liverpoolista Al-Ettifaqiin. Saudiarabialaisseura maksoi Hendersonista noin 14 miljoonan euron siirtokorvauksen.

Henderson pelasi Liverpoolissa 12 vuoden ajan. Keskikenttäpelaaja nousi Liverpoolin kapteeniksi vuonna 2015.

Henderson kuuluu Gareth Southgaten luottopelaajiin Englannin A-maajoukkueessa.

TalkSPORT haastatteli perjantaina Southgatea. Southgaten mukaan Hendersonin siirto Al-Ettifaqiin ei vaikuta hänen asemaansa Englannin A-maajoukkueessa.

– Olen puhunut Jordanin kanssa. Tiedämme hänen laatunsa ja sen, miten paljon maajoukkueessa pelaaminen merkitsee hänelle. Miksi jättäisimme pelaajia ulos suunnitelmistamme vain sen vuoksi, missä he pelaavat? Olisimme tyhmiä, jos toimisimme niin. Meidän on katsottava, miten he pelaavat ja missä kunnossa he ovat.

Saudiarabialaisseurat ovat hankkineet lukuisia huippupelaajia kesän siirtoikkunassa. Southgate muistuttaa, ettei sarjan tasoa voi arvioida ennen kuin sen otteluita on nähty.

– Emme tiedä Saudi-Arabian pääsarjan tasoa ennen kuin näemme otteluita. Siellä pelaa paljon huippupelaajia. He eivät ole välttämättä enää uransa huipulla, mutta eivät he ole unohdettuja tapauksia. On kiehtovaa nähdä, miten Saudi-Arabian projekti etenee seuraavina vuosina. Hendersonilla on edessään sama haaste kuin aina ennenkin. Henderson tietää keiden kanssa hän taistelee paikasta maajoukkueessa.