Manchester City on vahvistanut hankkineensa toppari Joško Gvardiolin RB Leipzigista.

City maksaa lehtitietojen mukaan 90 miljoonaa euroa Kroatian maajoukkuepuolustajasta, joka on solminut uuden seuransa kanssa viiden vuoden sopimuksen.

Gvardiolista, 21, tulee siirtonsa myötä yksi kaikkien aikoijen kalleimmista puolustajista. Hän aloitti ammattilaisuransa kotimaansa suurseurassa Dinamo Zagrebissa, josta hän siirtyi toissa vuonna Saksaan. Leipzigissa Gvardiol pelasi kummallakin kaudellaan isossa roolissa.

– Olen aina haaveillut siitä, että voisin jonain päivänä pelata Englannissa, ja se on minulle todellinen kunnia., että saan tehdä sen nyt Manchester Cityn kanssa – sen kauden jälkeen, joka heillä on juuri ollut, kommentoi Gvardiol Cityn sivuilla.

– Jokainen, joka näki Manchester Cityn pelaavan viime kaudella, tietää, että se on maailman paras joukkue. Kolmen mestaruuden voittaminen kertoo kaiken, mitä tämän joukkueen laadusta pitää tietää.

– On uskomatonsa saada mahdollisuus työskennellä Pep Guardiolan kanssa. Tiedän, etten ole vielä valmis pelaaja, ja olen varma, että pelini kehittyy jalkapallon parhaan valmentajan alaisuudessa.

Manchester City

@ManCity
We're delighted to announce the signing of Josko Gvardiol from RB Leipzig! ✍️

Linkki twiittiin.