Tottenhamin kapteenin Harry Kanen ura jatkuu Bayern Münchenissä. Siirto on virallistettu, eikä häntä enää ”Spursin” paidassa nähdä.

Kane sanoi siirtonsa yhteydessä julkaistussa tiedotteessa, että hän ”käy läpi monia tunteita” ja että hän on ”surullinen” lähdöstään, koska Tottenhamiin jää ”niin monia upeita hetkiä ja erityisiä muistoja”.

– Olen ollut yksi teistä [ensimmäisestä] hetkestä lähtien ja olen antanut kaikkeni, jotta voisin tehdä teidät ylpeäksi. Joten minusta tuntuu, että nyt oli aika lähteä, kertoo Kane videolla, joka julkaistiin X:ssä (tunnetaan paremmin aiemmalla nimellään Twitter) lauantaina.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen. Videossa ei ole suomenkielisiä tekstityksiä.

Harry Kane

@HKane
Hard to put into words how to say goodbye to a club and fans who have done so much for me in my career. You will always be in my heart. Thank you Tottenham, thank you Tottenham fans. 💙

Tottenhamin menestysjuna ei ottanut kulkeakseen niinä vuosina, joina Kane seurassa pelasi. Hänestä se ei kiinni jäänyt, sillä hän teki edelliselläkin kaudella 30 liigamaalia ja ylitti maaliodottamansa reilulla marginaalilla.

Hänelle oli Tottenhamissa tilaus, mutta viime vuosina hän tuli kärsimättömäksi ja halusi siirtyä joukkueeseen, jossa pokaalien voittaminen kävisi helpommin.

Tottenhamissa Kane oli pidetty hahmo. Kuva: Getty Images.

Mestarien liigan finaalitappio vuodelta 2019 ei tyydyttänyt Englannin maajoukkuekapteenin menestysnälkää. On esitetty, että siirron takana on Kanen pelko siitä, että hän leimautuu häviäjäksi. Hän ei halua olla elämänsä loppuun saakka vankasti ankkuroitunut Tottenhamiin, joka on viimeksi voittanut liigacupin vuonna 2008. Sitä edelsi 17 vuotta kestänyt kuiva jakso ilman mitään palkintoa.

Yhdeksän viime kautta Tottenhamissa nostivat Kanen ysipelaajien kärkikaartiin maailmanlaajuisesti. Hän oli ennen Erling Braut Haalandia Valioliigan kenties nimekkäin hyökkääjä, niin vaarallinen, että häntä ovat arvostaneet hekin, jotka inhoavat Tottenhamia.