Jurriën Timber on kuukausikaupalla sivussa pelikentiltä polvivamman vuoksi.

Timber loukkasi polveaan Arsenalin ja Nottingham Forestin välisessä valioliigaottelussa viime viikonloppuna.

Arsenal hankki Timberin Ajaxista heinäkuussa noin 40 miljoonalla eurolla. Topparin Arsenal-ura sai siten pahimman mahdollisen alun, sillä hänen odotetaan palaavan pelikentille vasta loppukaudesta.

Arsenalin päävalmentaja Mikel Arteta tiedostaa, että joukkue saattaa tarvita uuden topparin ennen kesän siirtoikkunan loppumista.

– Tämä loukkaantuminen ei ollut suunnitelmissamme, joten meidän on katsottava vaihtoehtomme. Suurin haaste on saada paras irti nykyisistä pelaajistamme. En voi kontrolloida mitään, mikä ei ole seurassamme. Meidän on oltava valmiita reagoimaan, jos jotain tapahtuu. En puhu vaan loukkaantumisista, mutta myös siirtomarkkinoista.

Pelaajien ottelumäärät ovat kasvaneet viime vuosina.

– Pelit, kiertueet, joulukuussa pelattu MM-lopputurnaus, muut maaottelut… Otteluja on niin paljon. Se on vain liikaa pelaajille. Pelaajille tämä on uskomattoman vaativaa. Kun katsot seuraavan kolmen vuoden ottelukalenteria, niin on parempi kääntää katse pois siitä. On uskomatonta, mitä pelaajat joutuvat tekemään, Arteta viittasi entisestään kasvavaan ottelumäärään.