Manchester Unitedin laitahyökkääjä Antony ei palaa Englantiin ”toistaiseksi”, koska hän jatkaa kiistämiensä pahoinpitelysyytösten käsittelyä.

Viranomaiset Sao Paulossa ja Manchesterissa tutkivat Antonyn, 23, toimia, koska brassilaiturin entinen tyttöystävä Gabriela Cavallin on syyttänyt häntä perheväkivallasta.

Lisäksi tietoon on tullut kaksi muutakin naista, jotka ovat syyttäneet Antonya väkivaltaisesta käytöksestä.

Antony on kiistänyt Cavallinin syytökset sosiaalisessa mediassa, ja tällä viikolla hän sanoi brasilialaisessa tv-haastattelussa, ettei ole ”ikinä koskenut yhteenkään naiseen” väkivaltaisesti.

Brasilian jalkapalloliitto pudotti Antonyn tämän kuun maaotteluista ja perusteli päätöstään sanomalla, että ”julkisuuteen on tullut asioita, jotka on tutkittava”.

Manchester United odottaa maanantaina harjoitusvahvuuteensa takaisin pelaajia, jotka eivät ole olleet maajoukkuetehtävissä. Seura tiedotti kuitenkin sunnuntaina, että Antony pitää ”poissaolojakson”, minkä seura ja pelaaja sanoivat olevan yhteinen päätös.

– Manchester United tiedostaa Antonya vastaan esitetyt syytökset.

– Antonyn kanssa on sovittu, että hän lykkää paluutaan toistaiseksi, jotta hän voi käsitellä syytöksiä.

– Seurana tuomitsemme väkivallan ja hyväksikäytön. Tunnustamme, että on tärkeää suojella kaikkia tässä tilanteessa mukana olevia henkilöitä, ja tunnustamme näiden syytösten vaikutuksen hyväksikäytöstä selvinneisiin.

Antonyn oma lausunto

Antony on toistuvasti kiistänyt syytökset häntä kohtaan.

– Olen sopinut Manchester Unitedin kanssa, että pidän poissaoloaikaa, kun käsittelen minua vastaan esitettyjä syytöksiä, sanoi brassipelaaja omassa lausunnossaan.

-Tämä oli molemminpuolinen päätös, jotta vältettäisiin häiriötekijät joukkuekavereilleni ja tarpeeton polemiikki seuran osalta.

– Haluan toistaa syyttömyyteni niihin asioihin, joista minua on syytetty, ja teen täyttä yhteistyötä poliisin kanssa auttaakseni heitä totuuden selvittämisessä. Odotan innolla, että pääsen taas pelaamaan mahdollisimman pian.

Athleticin tietojen mukaan Manchester United ei ole hyllyttänyt Antonya, joka saa täyden palkan poissaolonsa aikana.

Kuvakaappaus Antonyn Instagram-storysta.