Manchester Unitedin topparin Harry Maguiren äiti Zoe on osallistunut keskusteluun hänen poikansa kohtelusta.

Maguire, 30, on saanut jo pitkään lokaa niskaansa niin kannattajilta kuin asiantuntijoilta. Ivalliset kommentit eivät ole rajoittuneet pelkästään vastustajien fanien huuteluihin, sillä negatiivista palautetta on tullut myös Englannin maajoukkueen ja Manchester Unitedin kannattajilta.

Topparin kohtelu nousi jälleen puheenaiheeksi tiistain tapahtumien myötä. Skotlannin kannattajat taputtivat sarkastisesti aina, kun Maguire syötti pallon omalle joukkueelleen. Kriitikot saivat lisää virtaa, kun Maguire ohjasi 67. minuutilla pallon epäonnisesti Englannin omaan maaliin.

Englannin päävalmentaja Gareth Southgate sanoi, että Skotlannin kannattajat eivät tehneet mitään väärää, mutta lisäsi sen olleen seurausta Maguiren kohtelusta, joka on mennyt liian pitkälle, ”naurettavalle” tasolle. Maguire taas sanoi ottelun jälkeen, että hän ei anna katsomohuutojen vaikuttaa pelaamiseensa.

– Äitinä näen, miten negatiivisia ja loukkaavia kommentteja poikani saa joiltakin kannattajilta, asiantuntijoilta ja tiedotusvälineiltä. Se on häpeällistä ja täysin mahdotonta hyväksyä missään elämäntilanteessa, puhumattakaan ihmisestä, joka paiskii hullun lailla töitä seuransa ja maansa eteen, kirjoitti Zoe Maguire Instagramissa.

– Ymmärrän, että jalkapallomaailmassa on ylä- ja alamäkiä, positiivisia ja negatiivisia asioita, mutta se, mitä Harry kohtaa, on mennyt reippaasti ”jalkapallon” ulkopuolelle. Minulle hänen kokemuksensa ei ole ok. En haluaisi nähdä muiden vanhempien tai pelaajien joutuvan kokemaan tätä tulevaisuudessa, etenkään nuorten poikien ja tyttöjen, jotka murtautuvat nykyään riveihin.

– Harrylla on valtava sydän, ja on hyvä, että hän on henkisesti vahva ja pystyy käsittelemään tätä, sillä muut eivät ehkä pysty siihen. En toivo tällaista loukkaamista kenellekään.

centredevils.

@centredevils
🚨🚨| Harry Maguire's mother points out in a statement released on Instagram that what her son receives has gone "far beyond football".

Linkki twiittiin.