Harry Maguire on joutunut jälleen kritiikin kohteeksi.

Maguire pelasi täydet minuutit viime viikonloppuna Englannin ja Ukrainan välisessä EM-karsintaottelussa. Tiistaina Maguire tuli tauon jälkeen kentälle, kun Englanti voitti harjoitusottelussa Skotlannin 3-1. Maguire teki ottelussa oman maalin.

30-vuotias toppari on jäänyt alkukaudella olemattomalle vastuulle Manchester Unitedissa. Maguire ei kuulu Erik ten Hagin suunnitelmiin. Maguire on pelannut tällä kaudella vain 23 minuuttia seurajoukkueessaan, mutta saa silti huomattavasti peliaikaa maajoukkueessa.

Rio Ferdinand ei ymmärtänyt, miksi maajoukkuevalmentaja Gareth Southgate nosti Maguiren avaukseen Ukraina-ottelussa.

– Jos Englanti olisi ollut pakkovoiton edessä, niin ymmärtäisin sen, mutta Englanti tulee pääsemään kisoihin. Englanti on selvästi lohkon paras joukkue.

Ferdinand on huolissaan siitä, miten Englannin muut topparit suhtautuvat siihen, että seurajoukkueessaan ilman peliaikaa jäänyt Maguire on edelleen heidän edellään nokkimisjärjestyksessä.

– Suurin huolenaiheeni on se, että missä kunnossa muiden toppareiden itseluottamus ja moraali on. Southgate käytännössä sanoo valinnoillaan, ettei hänellä ole muita toppareita, joihin hän voisi luottaa. Maguire ei ole pelannut ollenkaan ja hän todennäköisesti ajattelee, että onneksi Southgate on maajoukkueen valmentaja, koska kukaan muu ei peluuttaisi minua näin paljon.

– Sen sijaan muut topparit ajattelevat, että on uskomatonta, miten pelaaja, joka ei pelaa minuuttiakaan jalkapalloa, eikä pääse seurassaan avaukseen ja silti pelaa maajoukkueessa. Aikoinaan sinun piti tehdä uskomattomia suorituksia seurajoukkueessa pitkän aikaa saadaksesi kutsun maajoukkueeseen, enkä puhu edes avauksen paikasta Englannin paidassa. Nyt se näyttää muuttuneen valtavasti.