Newcastlen keskikenttäpelaajalla Sandro Tonalilla on tunteikas ottelu edessään, kun Magpies pelaa tiistaina AC Milanin vieraana Mestarien liigan avausottelussaan.

Tonali, 23, siirtyi Newcastleen tänä kesänä juurikin Milanista, kannattamastaan seurasta, jossa hän voitti yhden Serie A:n mestaruuden ja ylsi Mestarien liigan välieriin.

Monet – etenkin italialaismediassa – ovat arvelleet, että Tonali olisi muuten jatkanut Milanissa, mutta Newcastlen tarjoamat summat sekä pelaajalle että seuralle olivat sellaista luokkaa, josta on käytännössä mahdotonta kieltäytyä.

Italian maajoukkuepelaaja myönsi, että hänellä on ollut alkuun pieniä sopeutumisvaikeuksia, vaikkeivat ne ole kentälle juuri näkyneet.

– Tämä on ollut vaikea kesä ja minulla on ollut vaikea alku. Minun oli alkuun vaikea löytää paikkaani Newcastlessa, mutta olen löytänyt ympärilleni ihmisiä, jotka tukevat ja auttavat minua. Minusta tuli iloisempi, sanoi Tonali Athleticin mukaan.

– Minun on kiitettävä valmentaja (Eddie) Howea ja joukkuekavereitani, jotka ovat olleet mahtavia. He auttavat minua sekä henkilökohtaisessa elämässäni että ammattipuolella.

– [Englannin] kieli oli alkuun todella, todella vaikeaa minulle. Kommunikointi jätkien kanssa oli todella hankalaa. Kaikki kentällä muuttuu, kun siirtyy maasta toiseen. Alkuun olin hukassa, mutta se on helpottamassa ja olen todella onnellinen.

Tonali kokee, että Newcastlen ja AC Milanin sattuminen samaan lohkoon oli kuin kohtalon merkki.

– He antoivat minun elää unelmaani AC Milanissa, joukkueessa, jota kannatin, mutta nyt palaan takaisin vastustajana. Minulla on huomenna paljon tunteita, paljon tunteita. Kaikki tapahtui niin nopeasti siirron kanssa, että olin aluksi häkeltynyt, mutta olen tullut hienon joukkueeseen, jossa on hieno henkilökunta ja hienoja ihmisiä, jotka rakastavat jalkapalloa. Newcastlen ihmiset auttavat ketä tahansa.

– Kun arvonta tehtiin ja saimme tietää lohkosta, näin sen tulevan. Tiesin, että sen piti tapahtua. Se oli kuin kohtalo.

Newcastlen ja AC Milanin lisäksi samassa lohkossa pelaavat Paris Saint-Germain sekä Borussia Dortmund.

Milan Eye

@MilanEye
Tonali back at the San Siro

Linkki twiittiin.