Newcastlen keskikenttäpelaajan Sandro Tonalin agentti myöntää, että hänen asiakkaansa on peliriippuvainen.

Italian maajoukkuepelaaja on tällä hetkellä kotimaassaan tutkinnan kohteena laittomasta vedonlyönnistä. Myös Aston Villan keskikenttäpelaajaa Nicolò Zanioloa tutkitaan vastaavista väitteistä.

Tonalia, 23, voi odottaa pitkä pelikielto, jos tutkinnassa selviää, että hän on lyönyt vetoa jalkapallo-otteluista.

Juventuksen keskikenttäpelaajalle Nicolò Fagiolille määrättiin osana vedonlyöntitutkintaa seitsemän kuukauden pelikielto. Hän hyväksyi sovintoratkaisun, johon sisältyy peliriippuvuuden hoito ja muiden auttaminen samanlaisten kohtaloiden välttämiseksi.

Fagioli, 22, teki yhteistyötä syyttäjän kanssa ja toimitti todisteita, mutta vaikka hän löi vetoa jalkapallo-otteluista, ne eivät koskaan koskeneet hänen omia joukkueitaan.

Enimmillään Italian jalkapalloliitto (FIGC) voi määrätä vedonlyöntirikkomuksista kolmen vuoden pelikiellon.

Tonalin agentti Giuseppe Riso kommentoi asiakkaansa tilannetta tiistaina ja kiitti Newcastlea pelaajan tukemisesta.

– Sandro pelaa tärkeää peliä peliriippuvuutta vastaan – hän voittaa tämänkin pelin. Haluan kiittää Newcastlea, joka on aina tukenut Sandroa, kommentoi Riso Northern Echon mukaan.

– Hän on shokissa, järkyttynyt ja surullinen. Toivon, että tämä kokemus pelastaa hänen ja monien muiden elämän, että se auttaa niitä, jotka sortuvat samaan tapaan kuin hän.

Rison mukaan Tonali saattaa pelata Newcastlen kanssa lauantaina Crystal Palacea vastaan Valioliigassa.

Italian maajoukkue lähetti Tonalin ja Zaniolon kotiin maajoukkuekomennukselta vedonlyöntitutkinnan takia. Kumpaakaan ei ole toistaiseksi tuomittu mistään, mutta Azzurri katsoi pelaajien parhaaksi vapauttaa heidät maajoukkuetehtävistä. Myös Newcastlen päävalmentajan Eddie Howen on harkittava, onko Tonali valmis pelaamaan viikonloppuna.

– Sandro harjoittelee, ja lauantaina hän voi myös pelata. Hän ymmärsi, että hänen on kohdattava tämä ongelma vahvasti ja päättäväisesti. Seura on ehdottomasti tällä hetkellä hänen rinnallaan, sanoi Riso.

Tonali siirtyi Newcastleen kesällä AC Milanista 64 miljoonalla eurolla.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
🚨⚪️⚫️ Tonali’s agent Riso confirms: “Sandro suffers of gambling addition. He’s fighting to avoid that and I’m sure he will win this difficult game”.

“He’s sad, still in shock”.

“I’d like to thank #NUFC as they’re supporting Sandro. He’s training, he could feature on Saturday”.

Linkki twiittiin.