Kolumbian viranomaiset tarjoavat isoa palkkiota tiedoista, jotka johtavat Liverpoolin laitahyökkääjän Luis Díazin isän löytämiseen, kertoo BBC.

Diázin, 26, vanhemmat kidnapattiin viime viikolla Kolumbiassa. Pelaajan äiti Cilenis Marulanda löydettiin Barrancasista lauantaina, mutta hänen isänsä on yhä kateissa.

Yli 120 sotilasta ja poliisia etsi sunnuntaina Luis Manuel Díazia Pohjois-Kolumbiassa. Armeija kertoi lausunnossaan, että se oli pystyttänyt tiesulkuja ja käyttänyt isän etsinnöissä kahta moottoroitua joukkoa, miehittämättömiä lentokoneita, helikoptereita ja tutkalla varustettua lentokonetta.

Kolumbian viranomaiset eivät ole antaneet yksityiskohtia raportoidusta kidnappauksesta, mutta paikalliset tiedotusvälineet ovat kertoneet, että moottoripyörillä liikkuvat aseistetut miehet veivät Díazin äidin ja isän huoltoasemalla heidän kotikaupungissaan.

Kolumbian presidentti Gustavo Petro sanoi, että ”kaikki julkiset voimat on otettu käyttöön” Díazin isän löytämiseksi.

Kansallisen poliisin johtaja, kenraali William Rene Salamanca ilmoitti sunnuntaina, että isän löytämiseen johtavista tiedoista on luvassa ”jopa 200 miljoonan peson” (noin 46 000 euron) palkkio.

Valtakunnansyyttäjä Francisco Barbosa kertoi ottaneensa kahdesti yhteyttä Díaziin antaakseen 26-vuotiaalle päivityksiä tutkinnan etenemisestä. Barbosa kertoi pelaajalle, että on saatu tietoja siitä, että hänen isänsä voisi olla Venezuelassa. Siinä tapauksessa tilanne vaatisi presidentti Petron puuttumista asiaan.

Diaz ei ollut mukana kokoonpanossa sunnuntaina, kun Liverpool voitti Nottingham Forestin 3-0 Valioliigassa.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
🚨🇨🇴 Colombian police just announced that they are prepared to give 200M pesos as reward to any person who’ll give crucial informations in order to help to rescue Luis Díaz father.

There are still no update on his father after his mother was rescued by the police overnight.

Linkki twiittiin.