Kolumbian hallituksen mukaan Liverpoolin hyökkääjän Luis Díazin isän kidnappasivat vasemmistokapinalliset Kansallisen vapautusarmeijan (ELN) jäsenet, kertoo BBC.

Luis Manuel Díaz siepattiin aseella uhaten yhdessä vaimonsa kanssa lauantaina. Sieppaajat jättivät pelaajan äidin autoon, kun poliisi lähestyi heitä, mutta asemiehet raahasivat isän pois.

Sadat poliisit ja sotilaat on lähetetty vapauttamaan häntä. Viranomaiset ovat löytäneet kaksi moottoripyörää ja auton, joita uskotaan käytetyn sieppauksessa, mutta Luis Manuel Díazin olinpaikkaa ei ole vielä saatu selville.

Poliisi oli alun perin sanonut, että syyllinen on todennäköisesti rikollisjengi. Torstaina hallituksen valtuuskunta, joka käy parhaillaan rauhanneuvotteluja kapinallisryhmän kanssa, sanoi kuitenkin, että sillä oli ”virallista tietoa” siitä, että kidnappauksen oli toteuttanut ”ELN:ään kuuluva yksikkö”.

ELN on Kolumbian merkittävin jäljellä oleva aktiivinen sissiryhmä. Se on taistellut valtiota vastaan vuodesta 1964, ja sillä on arviolta 2 500 jäsentä.

Se toimii aktiivisimmin Venezuelan ja Kolumbian rajan läheisellä alueella, jossa Luis Manuel Díaz ja hänen vaimonsa Cilenis Marulanda asuvat.

Díazin isän kidnappaus on aiheuttanut raivoa Kolumbiassa, jossa Liverpoolin hyökkääjä on kotimaansa maajoukkuetähtenä erittäin suosittu.

Kolumbialaislaituri on ollut sieppauksen jälkeen sivussa Liverpoolin kokoonpanosta.

Jack Lusby

@LusbyJack
🇨🇴 Hundreds of locals marched along the streets of Barrancas this evening wearing white, to demand the release of Luis Diaz’s father, Luis Manuel Diaz.

#LFC winger advertised the march on his Instagram in his first public activity since the kidnapping of his parents on Saturday.

Linkki twiittiin.