Liverpoolin hyökkääjän Luis Díazin isää panttivankina pitävä kapinallisryhmä on vaatinut ”turvatakuita” ennen hänen vapauttamistaan.

Luis Manuel Díaz siepattiin aseella uhaten yhdessä vaimonsa kanssa Barrancasissa Kolumbiassa 28. lokakuuta. Díazin äiti, Cilenis Marulanda, hylättiin sieppauksen jälkeen autoon, kun poliisi lähestyi kidnappaajia, mutta he ottivat pelaajan isän panttivangiksi.

Sieppauksen takana oli vasemmistokapinallisen Kansallisen vapautusarmeijan (ELN) yksikkö. ELN on Kolumbian merkittävin jäljellä oleva aktiivinen sissiryhmä. Se on taistellut valtiota vastaan vuodesta 1964, ja sillä on arviolta 2 500 jäsentä.

ELN on ilmoittanut, että se aikoo vapauttaa Díazin isän ”mahdollisimman pian”, mutta kapinallisryhmän mukaan meneillään olevat sotilas- ja poliisietsinnät ”viivästyttävät vapauttamista ja lisäävät riskejä”.

ELN:n viesti

Sissiryhmä julkaisi komentajansa Jose Manuel Martinez Quirozin allekirjoittaman lausunnon, jossa ELN vaati turvatakeita Kolumbian viranomaisilta.

– Pyrimme välttämään välikohtauksia hallituksen joukkojen kanssa. Alue on edelleen militarisoitu, he tekevät ylilentoja, laskevat joukkoja maihin, lähettävät lähetyksiä ja tarjoavat palkkioita osana intensiivistä etsintäoperaatiota, lukee lausunnossa BBC:n mukaan.

– Tämä tilanne ei mahdollista vapauttamissuunnitelman nopeaa ja turvallista toteuttamista, jossa Luis Manuel Díaz ei ole vaarassa.

– Jos operaatioita jatketaan alueella, ne viivästyttävät vapauttamista ja lisäävät riskejä.

– Ymmärrämme Díaz Marulandan perheen ahdistuksen, ja sanomme heille, että pidämme sanamme vapauttaa hänet, kun meillä on turvatakeet vapautusoperaation etenemiselle.

Luis Díaz oli vanhempiensa sieppauksen jälkeen sivussa kahdesta Liverpoolin ottelusta. Hän palasi pelikentille sunnuntaina Lutonia vastaan ja iski joukkueensa ainoan osuman 1-1-tasapelissä. Maalinsa jälkeen kolumbialaislaituri paljasti paitansa alta viestin, jossa luki: ”Vapaus isälleni”.

Myöhemmin Díaz myös julkaisi lausunnon, jossa hän vaati isänsä vapauttamista.

– Rukoilen, että he vapauttavat hänet välittömästi, kunnioittaen hänen koskemattomuuttaan ja lopettaen tämän tuskallisen odotuksen. Rakkauden ja myötätunnon nimissä pyydämme, että he harkitsevat toimiaan uudelleen ja antavat hänet meille takaisin.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
🚨🇨🇴 Luis Díaz official statement.

“Here’s not the player speaking. Today’s Lucho Díaz, the son of Luís Manuel Díaz. Mane, my dad, hard working man, family pillar… he’s now kidnapped”.

“I ask ELN to release my father as soon as possible. I also ask the international…

Linkki twiittiin.