Newcastle voitti viime viikonloppuna Arsenalin Valioliigassa 1-0.

Anthony Gordon viimeisteli ottelun ainoan maalin toisella jaksolla.

Osumaa tarkastettiin pitkään VAR:lta. Aluksi näytti, että pallo olisi ylittänyt sivurajan ja sen jälkeen Newcastlen Joelinton näytti rikkoneen Arsenalin Gabrielia boksissa pallontavoittelutilanteen yhteydessä. Minuutteja kestäneen VAR-tarkastuksen tulos oli hyväksytty maali, eikä Arsenalin päävalmentaja Mikel Arteta kyennyt uskomaan sitä.

Arteta haukkui tuomarit ottelun jälkeen.

– Se, mitä tapahtui on noloa. Miten ihmeessä tuollainen maali voi pysyä voimassa sarjassa, jota kutsumme maailman parhaaksi. Olen ollut tässä maassa 20 vuoden ajan. Minua hävettää. Tämä on täysi farssi. Panokset ovat liian suuret. Yritämme tehdä uskomattomia asioita pysyäksemme huipulla joka viikko. Nostan käteni pystyyn ja kannan vastuuni silloin, kun emme ole riittävän hyviä.

– Tämän tilanteen lopputulos ei ollut läheskään sitä, mitä sen pitäisi olla näin laadukkaassa sarjassa. Tunnen häpeää ollessani osa tätä, Arteta viittasi Valioliigaan.

Jalkapalloasiantuntija ja entinen ammattilaispelaaja- ja valmentaja Graeme Souness otti kantaa Artetan ulostuloon Daily Mailin haastattelussa. Souness ymmärtää Artetan reaktion.

– Minun on sanottava, että tunsin sympatiaa Artetaa kohtaan hänen reaktiostaan heikkoon tuomaritoimintaan. Olen ollut samassa tilanteessa. Se, että Gordonin maali hyväksyttiin oli väärin ja kaikki jalkapallosta edes jotain ymmärtävät tietävät sen. Ja Artetakin tiedosti sen, että tuomareilla oli käytössään kaikki mahdolliset kamerat.

– On mietittävä, miten vaikeaa Artetalle oli tulla lehdistötilaisuuteen, kun hänellä oli puoli tuntia aikaa rauhoittua ennen sitä. Silti hän haukkui toden teolla tuomarit. Voin kuvitella, miltä hänestä tuntui. Minulla olisi keittänyt yli.

Sounessin mukaan Artetan pitäisi kuitenkin jättää tällaiset ulostulot pukukoppiin, eikä julkisuuteen.

– Valmentajana et suinkaan halua ylimääräistä ääntä tai polemiikkia joukkueesi ympärille. Rakastan sitä, miten intohimoinen hän on. Minäkin olin samanlainen niin pelaajana kuin valmentajana, mutta mielestäni Artetan kannattaisi rauhoittua hieman. Jos antaisin hänelle neuvon, sanoisin, että pysy yhtä intohimoisena, mutta vain suljettujen ovien takana.

LUE MYÖSThierry Henry kritisoi Mikel Artetan tuomarikommentteja: ”Se ärsytti minua”

Näin Arsenal reagoi Mikel Artetan tuomarikritiikkiin

Mikel Arteta ei peräänny kohukommenteistaan: ”Tekisin sen uudelleen”