Englannin maajoukkueen kaikkien aikojen maalintekijä Harry Kane otti kesällä ison askeleen urallaan, kun hän jätti Tottenhamin ja siirtyi Bayern Müncheniin.

Kane, 30, oli edustanut Spursia 19 vuotta ja noussut kasvattajaseuransa historian parhaaksi maalintekijäksi, mutta pokaalit olivat vältelleet häntä koko uransa.

Tähtihyökkääjä tarttui mahdollisuuteen ja siirtyi Saksan menestyneimpään seuraan, jossa mestaruuksien voittaminen ei ole haave, vaan jokavuotinen tavoite.

Bayern maksoi Kanesta 95 miljoonaa euroa, mutta hän on silti onnistunut ylittämään odotukset ensimmäisinä viikkoinaan Saksassa. Kanella on 16 ottelun jälkeen kasassa jo 21 osumaa ja seitsemän maalisyöttöä.

Hän kertoi FourFourTwon haastattelussa, että keskittyi viime kauden loppuun saakka täysillä Spursiin ja ilmoitti kesällä seuralleen, että hän haluaa siirtyä.

Diili vietiin virallisesti maaliin 12. elokuuta, ja Kane teki debyyttinsä heti samana päivänä. Saksaan hän oli matkustanut vasta edellisenä iltana.

– Heräsin lauantaiaamuna, menin suoraan harjoituksiin, tapasin kaikki pelaajat ensimmäistä kertaa, ja sitten meillä oli peli samana iltana. Olin vielä lentokentällä edellisenä iltapäivänä. Kuten sanoin, se oli hullua.

– Ensimmäiset päivät tuntuivat kuin olisin liittynyt uuteen kouluun. Piti yhdistää kasvoja nimiin, esittäytyä ihmisille, kaikki kyselevät, mitä kuuluu. Olen kohdannut monet pojista aiemmin [vastustajana], joten oli mukava tutustua heihin henkilökohtaisesti. Se oli hieman epätodellista, mutta odotin innolla, että pääsisin vauhtiin.

Bayern hävisi Kanen ensimmäisessä ottelussa RB Leipzigille 0-3 Saksan Supercupissa, mutta Englannin maajoukkuekippari ihastui heti paikalliseen kannattajakulttuuriin.

– Tuntui mahtavalta tehdä debyyttini. Tunnelma siellä oli jotain erityistä, ja olen sittemmin tajunnut, että se ei ollut ainutkertaista. Saksalaisessa jalkapallossa on intohimoisimpia kannattajia, joita olen nähnyt.

– Muistan, kun odotin kentälle pääsemistä, kuulin rummut ja katselin kaikkia banderolleja ja lippuja. Se sai minut kananlihalle. Saksan fanikulttuuri räjäytti minut heti alkuunsa.

ESPN FC

@ESPNFC
Harry Kane's last four matches:

-Hat trick
-Hat trick
-Brace
-Brace

The most in-form player in the world? 📈

Linkki twiittiin.

Viaplay näyttää Bundesliigan ottelut.