Harry Kane on ollut jo vuosien ajan yksi maailman parhaista hyökkääjistä.

Kane, 30, pelasi kasvattajaseuransa Tottenhamin edustusjoukkueessa vajaat kymmenen vuotta ja iski 430 otteluun peräti 278 maalia ja antoi 64 maalisyöttöä. Hyökkääjä jätti Tottenhamin elokuussa siirryttyään Bayern Müncheniin.

Jermaine Jenas pelasi Tottenhamissa, kun Kane nousi harjoittelemaan ensimmäistä kertaa seuran edustusjoukkueen kanssa. Kaksikko oli muutaman kerran samaan aikaan joukkueen kokoonpanossa, mutta eivät päässeet koskaan yhdessä kentälle.

Nykyään jalkapalloasiantuntijana työskentelevä Jenas käväisi talkSPORT:n haastattelussa. Jenasin mukaan varsinkin Mauricio Pochettino ja Tim Sherwood auttoivat Kanea kehittymään todelliseksi huippuhyökkääjäksi.

– Jos katsoit Kanen pelaamista Tottenhamissa José Mourinhon ja Antonio Conten alaisuudessa, niin näit joukkueen puolustavan syvällä. Tottenham imi vastustajia itseensä ja samalla Kane putosi pieniin taskuihin linjojen väliin. Hän pelasi juuri samalla tavalla nuorena noustessaan harjoittelemaan edustusjoukkueen kanssa. Kaikki odottivat, että Kanesta tulee Teddy Sheringhamin kaltainen pelaaja, mutta sitten Pochettino teki hänestä urheilijan ja linjojen taakse juoksevan hyökkääjän.

Jenas ei uskonut Kanen nousevan vuosien saatossa kenties maailman parhaaksi hyökkääjäksi.

– En uskonut Kanen nousevan supertähdeksi, mutta se on osa hänen hyvyyttään. Kane tekee muita enemmän töitä ja motivoituu kuullessaan ihmisten sanovan, ettei hän ole tarpeeksi hyvä. Silloin tällöin näin hänen tekevän kovasti töitä viimeistelyn kanssa. Hän vietti paljon aikaa puhuen Robbie Keanen ja Jermaine Defoen kanssa. Kane sai heiltä paljon informaatiota ja käytti sitä harjoituksissa.

– Hän ei ollut tuolloin vielä urheilullisesti katsottuna tarpeeksi nopea, vahva tai terävä, mutta hänellä oli valtava halu tehdä maaleja. Sherwood laittoi edellä mainitut asiat kuntoon ja hänellä oli suuri rooli Kanen kehittymisessä. Pochettino vei lopulta Kanen seuraavalle tasolle.