Pedro Porro siirtyi tammikuussa Sportingista lainalle Tottenhamiin. Tottenham lunasti laitapuolustajan itselleen kesällä 40 miljoonalla eurolla. 

Porro on kuulunut kuluvalla kaudella Tottenham-luotsi Ange Postecogloun ehdottomiin luottopelaajiin ja on esiintynyt edukseen pelikentillä.

Manchester City hankki aikoinaan Porron itselleen, mutta laitapuolustaja ei missään vaiheessa noussut Pep Guardiolan suunnitelmiin ja vietti muutaman kauden lainalla ennen pysyvää siirtoa Tottenhamiin.

Sportingin kykyjenetsijänä työskentelevä José Chieira käväisi Athleticin haastattelussa. Chieiran mukaan Guardiola oli yksi syistä siihen, miksei Porro saanut mahdollisuutta Manchester Cityssä.

– Manchester City ei tiennyt, mitä he halusivat tehdä Porron kanssa. Sportingissa me huomasimme hänessä lukuisia erilaisia vahvuuksia ja siksi päätimme luottaa häneen.

– Yksi syistä siihen oli myös se, että Guardiola valmentaa Manchester Cityä. Hän pyytää laitapuolustajiaan pelaamaan tietyllä tavalla, eikä se sopinut Porron pelityyliin – ainakaan sillä hetkellä, Chieira totesi.