Lewis Dunk on saanut kahden ottelun pelikiellon lauantain ulosajostaan Brightonin vierasottelussa Nottingham Forestia vastaan. Brighton-kapteeni ansaitsi itselleen suoran punaisen kortin loukkaavasta kielenkäytöstään erotuomari Anthony Tayloria kohtaan.

Dunk, 32, protestoi Taylorin Nottinghamille vihellettyä rangaistuspotkua. BBC:n lähteiden mukaan puolustaja ei kutsunut Tayloria huijariksi, mutta punainen kortti voi nousta vastaavissa tilanteissa vain poikkeuksellisen hyökkäävästä tai loukkaavasta kielenkäytöstä.

Dunk on ensimmäinen pelaaja Valioliigassa 15 vuoteen, joka on ajettu suoralla punaisella kortilla ulos kentällä ollessaan tuomarin herjaamisesta. Edellisen kerran samassa tempussa onnistui Newcastlen Adam Smith tammikuussa 2008 0-6-tappiossa Manchester Unitedia vastaan.

Punaisia kortteja on noussut vastaavista rikkomuksista myös Smithin jälkeen jo vaihtopenkillä olleille pelaajillle, kuten Lee Cattermolelle, Neal Maupaylle ja Matheus Nunesille.

Dunkilta jää pelikieltonsa väliin välistä ensi viikon sunnuntain vierailu Chelsean luokse ja kotiottelu Brentfordia vastaan kolme päivää myöhemmin.

LUE MYÖS!