Leo Messi halusi jättää Barcelonan elo-syyskuussa 2020.

Barcelona oli tuolloin joutunut todellisen täystyrmäyksen uhriksi Mestarien liigassa hävittyään Bayern Münchenille yksiosaisessa välieräottelussa peräti 2-8.

Messi ilmoitti muutama päivä tappion jälkeen halustaan vaihtaa maisemaa. Barcelonan tuolloinen puheenjohtaja Josep Maria Bartomeu ei kuitenkaan suostunut päästämään Messiä lähtemään, vaan vaati pelaajaa maksamaan sopimuksessaan olleen 700 miljoonan euron ulosostopykälän.

Messi ajautui tuolloin riitoihin Barcelonan seurajohdon kanssa, joka ei pelaajan mukaan kunnioittanut osapuolten välistä sopimusta, jonka mukaan Messi olisi halutessaan voinut jättää seuran ilman siirtokorvausta ilmoittaessaan päätöksestään ennen kauden loppumista.

Pep Guardiolan lähipiiriin kuuluva barcelonalaistoimittaja Martí Perarnau julkaisi hiljattain kirjan valmentajasta, jossa hän paljasti Messin keskustelleen Guardiolan kanssa silloisen Bayern-tappion jälkeen.

Messi pyysi Guardiolaa hankkimaan hänet Manchester Cityyn. 

Guardiola näytti siirrolle vihreää valoa, mutta vaati Messiä ensin pääsemään sopuun Barcelonan kanssa sopimuksen purkamisesta. Kaksikko keskusteli tuntikausien ajan mahdollisesta City-siirrosta, mutta lopulta Messi ei päässyt Barcelonan kanssa yhteisymmärrykseen ja joutui jäämään seuraan vasten tahtoaan.