Manchester Evening News on tuominnut Manchester Unitedin ratkaisustaan kieltää lehden toimittajia pääsemästä Erik ten Hagin lehdistötilaisuuteen tiistaina.

Man United esti neljän tiedotusvälineen toimittajilta pääsyn pressitilaisuuteen sen jälkeen, kun nämä olivat raportoineet Unitedin pukukopissa ilmenneestä luottamuspulasta Ten Hagia vastaan.

Manchester Evening News (MEN) julkaisi Sky Sportsin, ESPN:n ja Daily Mirrorin tavoin artikkeleita, joissa se kertoi lukuisten United-pelaajien menettäneen luottonsa ten Hagiin, hänen taktiikoihinsa ja toimintatapoihinsa.

Medianelikon jouduttua Man Unitedin niin sanotulle mustalle listalle, kehotti MEN kääntämään katseensa kohti omaa napaansa löytääkseen syyn tällaiselle raportoinnille sen sijaan, että se yrittäisi rangaista toimittajia.

– Manchester United on mancunilainen instituutio. On etuoikeus, että se on kotiovellamme ja että saamme raportoida siitä pikkutarkasti. Mutta emme ole seuran palkkalistoilla, toimittaja Sarah Lester kirjoitti.

– Tehtävämme on raportoida siitä, mitä tapahtuu lukijoillemme tärkeissä organisaatioissa. Ja siihen kuuluvat myös suuret jalkapalloseuramme.

– Emme julkaise mitään kevytmielisesti, ja kaikki juttumme on tutkittu ja tarkistettu. Meillä on vastuu lukijoillemme, jotka luottavat meihin, että raportoimme uskollisesti siitä, mitä tiedämme ja näemme.

Manchester Unitedin mukaan mediat toimivat väärin, koska ne eivät pyytäneet seuralta minkäänlaista etukäteiskommenttia julkaisemalleen materiaalille.

– Juuri lehdistötilaisuuksissa toimittajamme saavat mahdollisuuden esittää kysymyksiä kaikkien näiden kannattajien puolesta. On väärin, että meidät suljetaan pois, koska raportoimme jutun, jonka tiedämme pitävän paikkaansa.

– Meillä on kuitenkin pitkälti hedelmällinen suhde Manchester Unitedin kanssa, ja haluamme, että se jatkuu. Meidän roolimme tässä on huolestuneen ystävän rooli. Haluamme mieluummin jatkaa yhdessä eteenpäin.

– Ehdotamme, että United etsii levottomuuden lähteitä lähempää – sen sijaan, että se ampuu sanansaattajaa.