Tottenhamin päävalmentaja Ange Postecoglou sanoo, että maalivahti Hugo Lloris’n on päätettävä, mitä hän haluaa tehdä tammikuun siirtoikkunassa.

Lloris’n, 36, odotettiin lähtevän Spursista jo viime kesänä, mutta siirto muualle jäi toteutumatta lukuisista neuvotteluista ja huhuista huolimatta.

Ranskalaiskonkaria vietiin Saudi-Arabiaan, Internazionaleen, Lazioon, Paris Saint-Germainiin ja OGC Niceen, mutta mistään ei lopulta löytynyt ottajaa.

Lloris on edustanut Tottenhamia yli kymmenen vuotta, ja hän toimi vielä viime kaudella joukkueen ykkösvahtina ja kapteenina. Tällä kaudella hän ei ole enää kumpaakaan.

Kesällä Empolista hankittu Guglielmo Vicario, 27, on ottanut ykkösvahdin paikan ja kakkosvahti Fraser Forster, 35, solmi juuri jatkosopimuksen. Kapteeninnauha taas meni Son Heung-minille.

Lloris ei ole pelannut tällä kaudella minuuttiakaan, eikä hän ole ollut kertaakaan Spursin kokoonpanossa. Ranskalaistorjuja on kuitenkin jatkanut Tottenhamin harjoitusringissä.

– Se ei ole minun päätökseni. Se on Hugon ja seuran päätös. Minulla ei ole valtaa siinä asiassa, enkä halua valtaa siinä asiassa, sanoi Postecoglou Athleticin mukaan.

– Hugo on joukkueen jäsen, ja minulle on tärkeää se, miten hän treenaa joka päivä. Jos hän ei [treenaisi], niin tekisin asialle jotain, mutta minun ei ole tarvinnut. Hän on toiminut kerrassaan ensiluokkaisesti.

– Ja managerina en pidä sitä itsestäänselvyytenä, koska se voisi olla minulle ongelma. Useimmille managereille ne, jotka eivät pelaa, aiheuttavat eniten päänvaivaa. Se on hänen päätöksensä.

Lloris’n ja Tottenhamin sopimus päättyy ensi kesänä. Postecoglou sanoi, että konkarivahtia voidaan vielä teoriassa tarvita tolppien välissä tällä kaudella, mutta todennäköisenä hän ei sitä pidä.

– Olen menettänyt viisi puolustajaa [loukkaantumisille], saatan menettää seitsemän maalivahtia. Siksi kohtelen kaikkia samalla tavalla; koska ikinä ei voi tietää.

– Se, miten kohtelet ihmisiä silloin, kun he eivät ole mukana, voi kostautua, kun tarvitset heitä.

The Spurs Express

@TheSpursExpress
🎙️| Ange Postecoglou on whether Hugo Lloris can play again for #Tottenham:

"I don't know mate - I've lost five defenders, I could lose seven goalkeepers!"

"It's why I treat everyone the same - because you don't know. He is a member of the squad and you don't know what is…

Linkki twiittiin.