Englannin ammattilaisjalkapallon tuomareista vastaavan PGMOL:n johtaja Howard Webb myöntää, että erotuomari Simon Hooperin teki virheen Manchester Cityn ja Tottenhamin välisessä Valioliiga-ottelussa aiemmin tässä kuussa.

Manchester Cityn pelaajat olivat raivoissaan Hooperille, joka ei antanut pelin jatkua ratkaisevalla hetkellä 3–3-tasapeliin päättyneen kamppailun lisäajalla.

Erotuomari vihelsi pilliinsä, kun Erling Haaland joutui rikkeen kohteeksi, vaikka Jack Grealish pelattiin samaan aikaan lupaavalta vaikuttaneeseen läpiajoon.

Artikkeli jatkuu videoupotuksen jälkeen.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
Tästä vihellyksestä riittänee porua, kun Erling Haaland pelaa Jack Grealishin läpiajoon, mutta tuomari Simon Hooper viheltää Citylle vapaapotkun aiemmasta rikkeestä. 😬

#valioliiga

Haaland oli yksi monista Cityn pelaajista, jotka piirittivät Hooperin vihellyksen jälkeen ja ihmettelivät tapausta myöhemmin sosiaalisessa mediassa.

Nyt PGMOL:n johtaja Webb vahvistaa, että Hooperin olisi pitänyt antaa pelin jatkua.

– Kyllä, se oli tuomarivirhe, ja olet oikeassa, VAR:lla ei ole tässä mitään osuutta, Webb sanoi Match Officials: Mic’d Up -ohjelman viimeisimmässä jaksossa.

Kyseessä on uusi televisio-ohjelma, jonka tarkoituksena on tarjota enemmän avoimuutta sarjan merkittävimpiin tuomaripäätöksiin.

– Tuomareina pyrimme aina vaikuttamaan peliin myönteisesti huomaamalla tilanteet, joissa voimme antaa pelin jatkua hyötytilanteen kautta. Ja Simon Hooper on yleensä hyvä tunnistamaan nämä tilanteet, Webb jatkoi.

– Tällä kertaa hän näki Emerson Royalin rikkovan Haalandia melko voimakkaasti ja holtittomasti keskikentällä. Hän päätti puhaltaa pilliinsä juuri sillä hetkellä, kun pallo oli menossa pystyyn, ja huomasi vasta sitten, että kyseessä olisi ollut loistava hyötytilanne.

– Hän (Hooper) oli varmasti järkyttynyt. Hän oli tuominnut pelin todella hyvin 93 minuutin ajan, mutta tiesi, että tämä jäisi ainoaksi puheenaiheeksi.

Webb sanoi ymmärtävänsä Manchester Cityn pettymyksen Hooperin puhuttaneeseen vihellykseen.

– Se oli todella lähellä pelin loppua. Se olisi ollut uskomaton hyötytilanne. Ymmärrän Manchester Cityn pettymyksen, jota se tunsi tässä tilanteessa.

– Sanoin Hooperille jälkeenpäin: ”Pidä vain kätesi ylhäällä. On vaikea olla vihainen katuvalle miehelle. Näytä vain pettymyksesi siinä hetkessä.” Koska hän varmasti tunsi näin sillä hetkellä.