Evertonin manageri Sean Dyche on puolustanut keskikenttäpelaaja Amadou Onanaa sen jälkeen, kun hänen heikko rangaistuspotkunsa johti joukkueen kirvelevään tappioon Carabao Cupin puolivälierissä Fulhamia vastaan.

Everton putosi kilpailusta hävittyään dramaattisessa rangaistuspotkukilpailussa Fulhamille tiistai-iltana. Onanalla oli tilaisuus lähettää joukkueensa kilpailun välieriin, mutta hänen järkyttävä yrityksensä jäi helposti Fulhamin maalivahti Bernd Lenon hyppysiin.

LUE MYÖS: Newcastle-tähti töpeksi pahemman kerran – vastustajalta tsemppiviesti: ”Pysy vahvana”

Lopulta Idrissa Gueye osui äkkikuolemassa tolppaan, ennen kuin Tosin Adarabioyon onnistunut rangaistuspotkukilpailu ratkaisi rangaistuspotkukilpailun Fulhamille 7-6-lukemin 1-1-tasapelin jälkeen.

Onanaa on kritisoitu hänen laukaisutavastaan sosiaalisessa mediassa. Dyche on astunut kuitenkin pelaajansa puolustukseksi kehuen Onanaa hänen rohkeudestaan astua esiin kriittisellä hetkellä.

– Jokaisella on oma tyylinsä, jolla he uskovat voivansa tehdä maalin. Hänen osumaprosenttinsa on ollut erittäin vahva kaikilla kierroksilla ja kun olemme harjoitelleet niitä. Se on hänen tyylinsä. Jos olet tarpeeksi rohkea menemään sinne ja ottamaan yhden, sinun täytyy olla tarpeeksi rohkea seurausten suhteen, Dyche kommentoi lehdistölle pelin jälkeen.

– Ensimmäinen kysymys on aina, että kuka ei halua laukoa. Se on niinkin yksinkertaista, koska sinun täytyy haluta laukoa. Olen iloinen voidessani sanoa, että koko ryhmä sanoi ampuvansa yhden. Se on totuuden hetki: pallo on siellä, se pitää laittaa verkkoon.

Katso Onanan yritys alla olevasta videosta.

LUE MYÖS: Karu välikohtaus Chelsean ja Newcastlen ottelussa – poliisi tutkii: ”Vaarallista”

Tiistai-iltana Carabao Cupin välieriin selvisivät Fulhamin lisäksi Newcastlen rangaistuspotkukilpailussa peitonnut Chelsea sekä suomalaishyökkääjä Marcus Forssin edustama Mestaruussarja-seura Middlesbrough.

Carabao Cupin neljäs välieräjoukkue selviää tänään, keskiviikkona, Liverpoolin ja West Hamin välisessä kohtaamisessa kello 22 Suomen aikaa.