Suomalainen huippuortopedi Lasse Lempainen operoi Chelsea-kapteeni Reece Jamesin oikean takareiden Turussa aiemmin tällä viikolla.

James loukkasi takareittään vajaat kaksi viikkoa sitten Chelsean ja Evertonin välisessä valioliigaottelussa.

Telegraph haastatteli Lempaista. Lukuisia huippupelaajia leikannut Lempainen uskaltaa luvata, että James on pelikunnossa ensi kesän EM-kisoihin mennessä.

– Olen vakuuttunut siitä, että Reece pääsee huippukuntoon ennen EM-lopputurnausta. Chelsea päättää, miten kauan kuntoutuminen lopulta kestää, mutta puhumme noin 3-4 kuukaudesta.

James, 24, on kärsinyt urallaan jatkuvista lihasvammoista etenkin takareisissään.

– Leikkaus antaa todellakin Reecelle paremmat mahdollisuudet pysyä kunnossa ja olla kärsimättä toistuvasta ongelmasta. Puhumme tosin vain hänen oikeasta takareidestä. Hänellä on ollut ongelmia vasemmankin takareiden kanssa. Varsinkin kuntoutusprosessin viimeisessä vaiheessa teemme parhaamme sen eteen, että kaikenlaiset riskit minimoidaan. Oikeasta takareidestä tulee aiempaa vahvempi.

Lempainen seuraa tarkasti Jamesin kuntoutumista.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun työskentelen Reecen kanssa. Kun operoin huippuluokan urheilijoita, niin yksi perusvaatimuksistani on osallistua kokonaisuudessaan kuntoutusprosessiin. Onnistuneella leikkauksella ei ole merkitystä, jos kuntoutumista ei tehdä oikealla tavalla. Siksi olen siinä mukana ja tarkkailen, miten se etenee.