Sir Jim Ratcliffe on kertonut Manchester Unitedin henkilökunnalle, että hän ei ole huolissaan siitä, että saa sijoituksellaan rahaa, kertoo Athletic.

Unitedin uusi osaomistaja puhui seuran työntekijöille torstaina Old Traffordin aulassa ja sanoi, että hän keskittyy ainoastaan urheilullisen menestyksen palauttamiseen.

Manchester United tiedotti jouluna, että Ratcliffen, 71, omistama INEOS-yhtiö ostaa seurasta 25 prosentin osuuden, josta pulitetaan lehtitietojen mukaan noin 1,3 miljardia puntaa. Samalla seuran jalkapallopuolen johto siirtyy INEOS:n haltuun.

Ratcliffe sanoi torstaina, että Unitedin edustusjoukkue on epäonnistunut viimeisen kymmenen vuoden aikana. Hänen mukaansa INEOS haluaa tuoda menestystä seuralle luomalla ”eliittiympäristön”.

Brittimiljardööri sanoi, että Unitedin on selvitettävä perinpohjaisesti, miksi se on alisuorittanut verrattuna muihin suurseuroihin, jotka operoivat vastaavanlaisilla budjeteilla. Ratcliffen mukaan ongelmia on ryhdyttävä kitkemään asianmukaisesti tai tilanne pysyy nykyisenlaisena.

Athleticin nimettömät lähteet kertovat, että Ratcliffe sai aplodit työntekijöiltä, jotka kuvailivat hänen puhuneen ”suoraan” ja ”rehellisesti” asioista, jotka ovat vaivanneet seuraa vuosia.

Ratcliffen henkilökohtaisen läsnäolon ja hänen puheensa sisällön sanotaan ”piristäneen” Old Traffordin väkeä. Manchester Unitedin puheenjohtaja Joel Glazer ei ole puhunut suoraan henkilökunnalle sen jälkeen, kun hänen perheensä otti seuran haltuunsa vuonna 2005.

Osa Unitedin seurayhteisöstä on suhtautunut ristiriitaisesti Ratcliffen saapumiseen, koska hänen tarjouksensa merkitsi sitä, että kannattajien vihaama Glazerin perhe jäi yhä seuraan.

Toinen ostajaehdokas, qatarilainen pankkiiri sheikki Jassim bin Hamad al-Thani vetäytyi kilpailusta lokakuussa. Sheikki Jassim piti Glazerin perheen arviota ”erittäin epärealistisena” verrattuna yli 5 miljardin punnan lopulliseen tarjoukseensa, joka koski 100 prosentin osuutta Unitedista.

Lehtitietojen mukaan Ratcliffen suunnitelmana oli alun perin ostaa Glazerin perheen 69 prosentin omistusosuus. Ensin hän pienensi tavoitteensa enemmistöosuudeksi, mutta vasta kun hän pienensi sen lopulta toteutuneeseen 25 prosenttiin, neuvottelut lähtivät etenemään kunnolla.

Linkki twiittiin.