Liverpool-legenda Jamie Carragher toivoo, että hänen entinen joukkuekaverinsa Xabi Alonso korvaa Jürgen Kloppin ensi kesänä.

Klopp, 56, ja Liverpool ilmoittivat perjantaina, että saksalaismanageri jättää seuran kuluvan kauden päätyttyä vietettyään yhdeksän vuotta Anfieldilla.

Liverpoolilla ei tiettävästi ole korvaajaa valmiina, mutta Alonso, 42, on useissa lähteissä nostettu ykkösehdokkaaksi Kloppin tilalle.

Alonso edusti Liverpoolia vuosina 2004-2009. Nykyään espanjalaisluotsi valmentaa Bayer Leverkusenia, joka on ollut hurjassa lennossa hänen alaisuudessaan.

Perjantaina Alonsolta kysyttiin jo mahdollisesta siirrosta Liverpoolin peräsimeen, mutta hän sanoi, että on tyytyväinen nykyisessä pestissään, eikä ole ajatellut tulevaa.

Carragher, 45, kirjoittaa Telegraphin kolumnissaan, että Alonso saisi varmasti kannattajat taakseen.

– Kloppin ei koskaan tarvinnut opetella, miten saada yhteys Kopiin. Hän oli kuin syntynyt Liverpoolin manageriksi. Se on yksi syy siihen, miksi Xabi Alonsoa pidetään jo luonnollisena perillisenä.

– Ensimmäisestä päivästä lähtien Xabi oli kuin syntynyt Liverpoolin pelaajaksi. Ei ole mikään yllätys, että niin monet huutavat hänen nimityksensä perään. Haluaisin, että Xabi saisi tilaisuuden.

– Hän täyttää kaikki vaatimukset entisenä Liverpoolin pelaajana, joka tuntee seuran ja kaupungin, jota kannattajat ihailevat ja joka on jo osoittanut Bundesliigassa, että hän on yksi maailman mielenkiintoisimmista nuorista valmentajista.

– Hänen laaja kokemuksensa pelaamisesta sukupolvensa suurimpien valmentajien – Rafa Benitezin, Jose Mourinhon, Carlo Ancelottin ja Pep Guardiolan – alaisuudessa tarkoittaa, että on vain ajan kysymys, milloin jokin eliittiseura nimittää hänet. Koskaan ei voi valita oikeaa aikaa tällaiselle tilaisuudelle. Se voi olla nyt.

Carragher mainitsi myös Brightonin Roberto De Zerbin toisena mahdollisena ehdokkaana.

– Näitä kahta erinomaista ehdokasta yhdistää samankaltaisuus Kloppin Borussia Dortmundiin – nimittäin se, että he ylittävät resurssiensa tuomat odotukset pelaamalla jännittävää jalkapalloa.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!