Liverpoolin manageri Jürgen Klopp sanoo, että hän ei aio vaikuttaa seuraajansa valintaan.

Klopp, 56, ja Liverpool tiedottivat perjantaina, että hän jättää seuran kuluvan kauden jälkeen. Kannattajien rakastama saksalaisluotsi on valmentanut Anfieldilla lokakuusta 2015 lähtien ja voittanut seuran kanssa käytännössä kaiken.

Liverpoolilla ei ole lehtitietojen mukaan korvaajaa valmiina Kloppille, vaikka esimerkiksi Bayer Leverkusenin Xabi Alonso yhdistettiin välittömästi tehtävään.

Kloppilta kysyttiin perjantaina lehdistötilaisuudessaan, onko hän mukana vaikuttamassa seuraajansa valintaan.

– En, miksi olisin? vastasi Klopp BBC:n mukaan.

– Tässä maailmassa meillä on muutamia kasvoja, managereita ja muita, joita ei näe usein. Saattaa näyttää siltä, että minä teen kaiken työn, mutta en tee… En pysty siihen.

– Se, mitä olemme rakentaneet viimeisten kahdeksan ja puolen vuoden aikana, on vahva rakenne kulissien takana. Se on yksi syy siihen, että voin lähteä. Teimme sen niin hyvin kuin pystyimme.

Liverpoolin toimitusjohtaja Billy Hogan sanoi, että seura hoitaa Kloppin korvaajan etsinnän hiljaisuudessa, eikä lähde puhumaan ennenaikaisesti nimistä.

– Tämä on surullinen päivä, mutta on Jürgenin ansiota, että hän on tehnyt päätöksen, joka antaa seuralle mahdollisuuden käydä läpi hallitun prosessin. Se ei ole helppoa, jos tämä uutinen ei olisi ihmisten tiedossa.

– Käymme läpi saman prosessin, joka toi meille Jürgenin lähes yhdeksän vuotta sitten.

– Hoidamme prosessin yksityisesti omistajien kanssa, ja kun meillä on lisää uutisia, voimme keskustella siitä, mutta se ei tule olemaan jatkuva keskustelu. Tässä seurassa toimimme mieluummin vain puhumalla, kun tiedämme, että meillä on kerrottavaa. Emme lähde mukaan nimipeliin.

Sky Sports Premier League

@SkySportsPL
"I will never ever manage a different club in England than Liverpool" ❤️

Jurgen Klopp discusses his future after announcing he will leave Liverpool at the end of the season.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!