Jürgen Klopp ilmoitti hiljattain poistuvansa Liverpoolin päävalmentajan paikalta kuluvan kauden jälkeen. Kloppin ilmoitus tuli monille suurena yllätyksenä.

Real Madridin keskikenttäpelaaja Toni Kroos otti kantaa Kloppin ratkaisuun Einfach mal Luppen -podcastissa. Kroos ei osannut odottaa saksalaisluotsin ilmoitusta, ja myönsi sen tulleen yllätyksenä.

– Meillä ei ollut sellaista fiilistä, että Klopp vaikuttaisi väsyneeltä. Emme osanneet huomata sitä. Monet nostivat sen esiin viime kaudella, kun Liverpoolilla oli vaikeampaa. Kenties monet odottivat Kloppin lähtevän viime kauden jälkeen, mutta hän teki mestarillisen peliliikkeen ja hoiti tilanteen, ja lähtee vasta sen jälkeen.

Kroos arvostaa Kloppin korkealle. Kroosin mukaan Klopp on kenties tällä hetkellä Saksan suosituin valmentaja.

– Vaikka hän on työskennellyt vuosikausien ajan ulkomailla, on hän silti kyselyiden perusteella ylivoimaisesti Saksan suosituin valmentaja, ja varmaan myös Englannin. Se kertoo jostain. Arvostus, jota Klopp on saanut Englannissa ei ole edes tarpeeksi suurta verrattuna siihen, mitä hän on saavuttanut.

– Liverpoolin kannattajille Klopp on yhtä kuin lojaalius ja uskollisuus. Hän on kuin omistautumista ja rakkautta seuraa kohtaan. Klopp on legenda Saksassa, Liverpoolissa ja Englannissa.

LUE MYÖS