Peliviikko 24 pyörähtää käyntiin tuttuun tapaan lauantaina. Tässä tekstissä käsitellään peliviikkoa 23, nollapelitodennäköisyyksiä, Liverpoolia, kapteeniutta, toimituksen joukkuetta ja sen pärjäämistä.

Peliviikko 23

Brighton voitti Crystal Palacen kotonaan 4-1, kun Pascal Gross syötti puolet joukkueensa maaleista. Manchester City voitti Brentfordin 3-1 Phil Fodenin tehdessä hattutempun. Richarlison onnistui maalinteossa kahdesti vanhaa seuraansa vastaan, kun Tottenham päättyi 2-2 tasapeliin Evertonin vieraana. Alejandro Garnacho iski kaksi maalia, kun Manchester United voitti West Hamin 3-0.

Puolustajat olivat pettymys

Peliviikolla 24 todistettiin eniten maaleja kymmenen ottelun kierroksen aikana Valioliigan historiassa. Tämä tietysti tarkoitti sitä, että puolustajien pisteet eivät olleet kovinkaan mairittelevia. Gabriel teki oman maalin ja keräsi -1 pistettä, ja muutenkin puolustuspään yleisin pistemäärä oli 1. Poikkeuksena suositummista puolustajista oli Kieran Trippier, joka keräsi 4-4-tasapelistä 9 pistettä.

Peliviikko 24 tuo kuitenkin uutta toivoa, ja alta löytyvät nollapelien todennäköisyydet kullekin joukkueelle. Kyle Walker ja Rúben Dias ovat todennäköisesti varmimmat vaihtoehdot Cityltä, jos sellaisia nyt on. Liverpoolin parhaat vaihtoehdot ovat Trent Alexander-Arnold sekä huomattavasti halvempi Virgil van Dijk.

Ketkä kolme Liverpoolista?

Liverpoolin seuraavat kolme peliä näyttävät erinomaisilta, joukkue pelaa tuplapeliviikolla 25 kaksi ottelua, ja Pool on viikonlopun tappiostaan huolimatta sarjakärjessä. Huolimatta siitä, että joukkue ei pelaa peliviikolla 26, tulevat viikot näyttävät erinomaiselta mahdollisuudelta hankkia Liverpoolin pelaajia.

Mohamed Salahin kunnosta ei ole lisätietoa, joten egyptiläinen voidaan jättää pois laskuista ainakin tällä erää. Kun tarkastellaan Liverpoolin joukkuetta, kolme nimeä nousevat selkeästi esille: Darwin Núñez, Diogo Jota ja Alexander-Arnold.

Kolmikosta Jota on ykkösprioriteetti managereille. Portugalilainen on ollut huimassa vireessä Salahin lähdettyä Afrikan mestaruusturnaukseen, eikä vireen ole syytä katketa nyt. Núñez omaa kolmikosta korkeimman potentiaalin, mutta viimeistely jättää usein toivomisen varaa. Data on silti hyvää.

TAA on kolmikon kenties haastavin valinta. Englantilainen pelasi Arsenalia vastaan vain 57 minuuttia, joskin Alexander-Arnold oli palannut vasta kentille viime ottelussa. Joukkueen varakapteeni ei kuitenkaan näyttänyt erityisen hyvältä ottelussa.

Van Dijk maksaa yli £2,0m vähemmän kuin Trent, ja hollantilaisen kanssa voi mennä takuuseen minuuteista. Toisaalta Alexander-Arnoldin potentiaali pisteisiin on suurempi, mikäli englantilainen pelaa.

Kapteeni

Erling Haalandin pisteodottama, 6,6, on jälleen otteluviikon korkein Evertonin vieraillessa Etihadilla. Norjalaisen omistusprosentti on aktiivisten managerien keskuudessa kuitenkin niin korkea, että Haalandin avulla managerit tuskin nostavat sijoitustaan erityisesti.

Mielenkiintoisia vaihtoehtoja Haalandille ovat aiemmin mainitut Núñez sekä Jota. Núñezin pisteodottama on 6,2 ja Jotan 6,1. Burnleyn päästettyjen maalien odottama viimeisen kuuden peliviikon ajalta on liigan neljänneksi huonoin, joten kumpikaan vaihtoehto ei ole erityisen huono valinta.

Joukkueen pärjääminen

Kahden punaisen nuolen jälkeen joukkue palaa oikealle tielle saaden peliviikolta 23 vihreän nuolen. Joukkue keräsi 85 pistettä keskiarvon ollessa 57.

Toimituksen joukkue

Toimituksen joukkue ryhmittyy peliviikolle 24 yllä olevalla joukkueella. Joukkueen ilmainen vaihtotapahtuma käytettiin, kun Anthony Gordon sai tehdä tilaa Jotalle, joka ottaa samalla itselleen kapteeninnauhan. Kapteeni voi vielä vaihtua ennen siirtotakarajaa, mikäli Liverpoolista kuuluu uusia uutisia, tai jos Haalandia vastaan veikkaaminen osoittautuu liian suureksi riskiksi.

Iisakki Lehtonen