Masentavan tuplapeliviikon jälkeen peliviikko 26 alkaa jo lauantaina. Tässä tekstissä käsitellään  peliviikkoa 25, Liverpoolin loukkaantumisia, tulevien viikkojen pisteodottamia, pelimerkkien käyttöä, kapteeniutta sekä toimituksen joukkuetta ja sen pärjäämistä.

Peliviikko 25

Liverpool voitti ottelunsa Brentfordia ja Lutonia vastaan 4-1 ja 4-1. Manchester City pelasi Chelsean kanssa 1-1. Rasmus Hojlund osui kahdesti Manchester Unitedin voittaessa Lutonin 2-1. Arsenal murskasi Burnleyn 5-0 Bukayo Sakan osuessa kahdesti. Aston Villa voitti Fulhamin, kun Ollie Watkins teki niin ikään kaksi maalia.

Liverpool ja loukkaantumiset

Vaikka Liverpool voitti molemmat ottelunsa ja joukkue porhaltaa sarjakärjessä, peliviikko 25 ei ollut täydellinen.

Mohamed Salah, Darwin Núñez, Diogo Jota sekä Curtis Jones loukkaantuivat ensimmäisessä ottelussa, Salah palattuaan vasta edellisestä loukkaantumisesta. Jota on sivussa kuukausia, ja Núñezin ja Salahin kuntoa seurataan päivä kerrallaan.

Positiivista FPL:n näkökulmasta on, että Liverpoolin pelaajat olisi myyty kuitenkin. Joukkue ei pelaa tulevalla peliviikolla, ja esimerkiksi Jota ja Núñez olisivat olleet todennäköisesti muutenkin useamman managerin myyntilistalla.

Peliviikon 26-28 pisteodottamat

Mikäli manageri mielii käyttää Free hit -pelimerkin peliviikolla 29, alla oleva grafiikka on erityisen hyödyllinen. Kyseinen pelimerkkistrategia mahdollistaa tuleviin peliviikkoihin panostamisen.

Arsenalin otteluohjelma on erinomainen, ja etenkin Gabriel ja Saka näyttävät selkeiltä vaihtoehdoilta mihin tahansa joukkueeseen. Bournemouth-pelaajia on listalla useampi, mikä selittyy peliviikon 8 tuplapelillä, joissa joukkue kohtaa Sheffield Unitedin ja Lutonin.

Pelimerkkien käyttö

Kauden ollessa yli puolenvälin managerien on hyvä alkaa suunnittelemaan pelimerkkien käyttöä. Pelimerkkien käyttö vaikuttaa merkittävästi tuleviin siirtotapahtumiin ja pelaajiin, joita managerien kannattaa hankkia. FPL Harryn erinomainen grafiikka kuvaa kahta validia strategiaa, joista joko ensimmäinen tai toinen on useamman huippumanagerin käytössä.

Managerien ensimmäinen päätös tulee grafiikan mukaan peliviikolla 29, jolloin managerin pitää valita, käyttääkö hän Free hit -pelimerkin vai ei. Tämä taas vaikuttaa pelaajavalintoihin. Mikäli Free hit aiotaan käyttää, Manchester Unitedin pelaajista, kuten Alejandro Garnachosta ja Hojlundista, tulee yhtäkkiä huomattavasti houkuttelevampia vaihtoehtoja.

FH= Free Hit (joukkueen saa suunnitella uudestaan yhdeksi peliviikoksi)

BB= Bench Boost (penkillä olevien pelaajien pisteet lasketaan peliviikon kokonaispistemäärään)

WC= Wildcard (joukkueen saa rakentaa pysyvästi uudelleen £100 miljoonan avulla)

Kapteeni

Erling Haalandin pisteodottama, 6,8, on jälleen peliviikon suurin. Muita hyviä vaihtoehtoja ovat Hwang Hee-chan ja Saka, joiden kummankin pisteodottama on 6,6 pistettä.

Joukkueen pärjääminen

Toimituksen joukkue kerää peliviikosta 25 punaisen nuolen. Joukkue keräsi 83 pistettä keskiarvon ollessa 73 pistettä.

Toimituksen joukkue

Toimituksen joukkue ryhmittyy peliviikolle 26 yläpuolella näkyvän joukkueen kanssa. Joukkueen ilmainen vaihtotapahtuma on käytetty, kun Pascal Gross palaa joukkueeseen loukkaantuneen Diogo Jotan tilalle. Kapteeninnauha on Haalandilla.

Toimituksen joukkue tulee todennäköisesti tekemään toisen, maksullisen vaihtotapahtuman ennen siirotatakarajaa. Loukkaantunut Pedro Porro saa todennäköisesti väistyä William Saliban tai Bournemouthin puolustajan tieltä.

Iisakki Lehtonen

LUE MYÖS