Manchester Unitedin hyökkääjä Marcus Rashford on vastannut kriitikoille, jotka ovat kyseenalaistaneet hänen sitoutumisensa kasvattajaseuraansa kohtaan.

Rashford, 26, on onnistunut tällä kaudella maalinteossa vain viidesti, ja häntä on syytetty asenneongelmista kentällä ja sen ulkopuolella.

Kritiikkiä on tullut kehonkielestä kentällä, mutta myös otteluiden ulkopuolella syntyneistä otsikoista. Tammikuussa häneltä jäi Unitedin harjoitukset ja ottelu väliin ”sairastumisen” takia sen jälkeen, kun hänet oli nähty kahtena iltana peräkkäin yökerhossa.

– Jos sitoutumiseni Unitediin ikinä kyseenalaistetaan, silloin minun on puhuttava ääneen. Se on kuin joku kyseenalaistaisi koko identiteettini ja kaiken, mitä edustan miehenä, kommentoi Rashford The Players’ Tribunen kirjoituksessaan.

– Olen kasvanut täällä. Olen pelannut tässä seurassa pienestä pitäen. Perheeni kieltäytyi elämän mullistavista rahoista, kun olin lapsi, jotta voisin edustaa tätä seuraa.

– Kestän kaikenlaista kritiikkiä. Kestän minkä tahansa otsikon. Podcasteista, sosiaalisesta mediasta ja lehdistä. Kestän sen. Mutta jos alat kyseenalaistaa sitoutumistani tähän seuraan ja rakkauttani jalkapalloon ja tuot perheeni siihen mukaan, pyydän yksinkertaisesti hieman enemmän inhimillisyyttä.

Rashford uskoo, että häntä on käsitelty eri kanavissa ”sävyllä, jota muut jalkapalloilijat eivät saa”. Hän arvelee sen johtuvan osittain hänen tunnetusta lasten ruokaköyhyyden vastaisesta kampanjastaan, joka sai Britannian hallituksen tekemään täyskäännöksen vuonna 2020.

– Tuntuu kuin he olisivat odottaneet, että minulla olisi inhimillinen hetki, jotta he voisivat osoittaa minua sormella ja sanoa: ”Näetkö? Näetkö, kuka hän todella on?”

– Kuunnelkaa, en ole täydellinen ihminen. Kun teen virheen, olen ensimmäinen, joka nostaa käteni pystyyn ja sanoo, että minun täytyy tehdä paremmin.

Players' Tribune Football

@TPTFootball
“The stuff that gets written about me — 90% of it is false. The problem is when people start to believe them.”

Marcus Rashford opens up on his journey, the media and his hopes for the rest of the season.

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!