Brentfordin hyökkääjä Neal Maupay hakee Valioliigassa vertaistaan, kun etsitään sarjan suurimpia kieroilijoita.

Maupay, 27, hakeutuu jatkuvasti selkkauksiin ja pääsee vastustajien ihon alle isolla onnistumisprosentilla. Toisinaan ranskalaishyökkääjän ketkuilu jatkuu myös pelien jälkeen sosiaalisessa mediassa.

Välillä pilkka kolahtaa omaan nilkkaan, mutta seuraavalla viikolla meno jatkuu taas. Leikkiähän se vain on.

Lauantaina Maupayn uudeksi uhriksi valikoitui Manchester Unitedin Scott McTominay, joka otti hänen kanssaan pientä käsirysyä kentällä. Pelin jälkeen Maupay julkaisi tapahtuneesta kuvan sosiaalisessa mediassa tekstisaatteella: ”Tämä fani halusi epätoivoisesti paitani”.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Neal Maupay

@nealmaupay_
This fan was desperate for my shirt 😂

Maupay on aiemmin tullut tunnetuksi muun muassa siitä, että hän saattaa matkia vastustajien tuuletuksia ja juhlia maalejaan vastustajien fanien edessä. Ranskalaispelaaja ei myöskään kaihda kieriskelyä kentällä, jos hän tietää, että sillä saattaa irrota vastustajalle heppoinen kortti.

Helmikuussa Maupayta syytettiin siitä, että hän olisi mennyt henkilökohtaisuuksiin ja ärsyttänyt Manchester Cityn Kyle Walkeria, jonka perhe- ja avioliittoasiat ovat olleet viime aikoina näkyvästi esillä brittimediassa.

Maupay sanoi Timesin haastattelussa, että hän ei ikinä menisi moisen rajan yli.

– En ajatellut, että joutuisin puolustamaan itseäni jostain, mitä en ole tehnyt. Ihmiset, jotka tuntevat minut, tietävät, etten sanoisi mitään sellaista, mutta se on hieman epäreilua, koska jos en puhu, ihmiset luulevat, että olen syyllinen.

– En aio sanoa [mitä sanoin Walkerille], mutta jos lukisitte sen huuliltani kunnolla ja saisitte sen selville, kaikki nauraisivat.

– Ihmiset sanovat, että jalkapalloilijat ovat tylsiä, ja sitten kun pelaaja tekee näin, kaikki kysyvät miksi.

– ”Hän on vastenmielisin pelaaja. Blablabla.” Minulle jalkapallo on peliä, se on viihdettä. Minä vain pidän hauskaa ja kentällä yritän tehdä kaikkeni voittaakseni. Jos pystyn sanomaan jotain, joka saa vastustajan mielen pois pelistä tai ajattelemaan liikaa ja tekemään virheen, teen sen.

Toiset rakastavat, toiset vihaavat

Maupayn temput ovat kerryttäneet hänelle faneja, mutta myös vihamiehiä. Suurimman viharyöppynsä hän sai vuonna 2020, kun hän pelasi Brightonin kanssa Arsenalia vastaan.

Tykkimiesten silloinen maalivahti Bernd Leno loukkasi pahasti polvensa, kun Maupay törmäsi häneen, ja antoi ranskalaishyökkääjän kuulla kunniansa. Maupay kävi tauolla pyytämässä Arsenalin managerilta Mikel Artetalta anteeksi, mutta ranskalaisen hämmennystaktiikat jatkuivat vielä myöhemmin

Maupay ratkaisi kuumatunteisen ottelun lisäajan maalillaan. Pelin jälkeen Arsenalin pelaajat eivät katsoneet hyvällä, kun Maupay käyskenteli hymyssä suin heidän keskellään. Mattéo Guendouzi sai punaisen kortin, kun hän tarttui kurkusta Maupayta, joka kaatui dramaattisesti maahan. Sekasorron keskellä Arsenalin pelaajat kävivät vuorotellen ripittämässä Maupayta, joka jatkoi huutelua Guendouzille.

Ottelun jälkeisessä haastattelussa Maupay heitti vielä yhden kuitin, kun hän kehotti Arsenalin pelaajia opettelemaan ”nöyryyttä”.

Pelin jälkeen Maupayn sosiaalisen median tilit täyttyivät törkyviesteistä ja uhkauksista. Hän kertoi tänä vuonna BBC:n haastattelussa, että eräs henkilö uhkasi vahingoittaa hänen perhettään.

– Se oli hyvin häiritsevää. Soitin seuralle ja sanoin, että meidän on tehtävä jotain, koska mitä jos tuo tyyppi on todella tulossa kotiini? muisteli Maupay.

Instagram esti kyseisen uhkailijan tilin, mutta sama henkilö perusti toisen profiilin jatkaakseen viestittelyä Maupayn kanssa. Tällä kertaa viestissä luki: ”Luuletko, että ilmoittamalla tilini olet turvassa? Minä tapan sinut ja perheesi”.

Maupayn mukaan vihaviestien lähettäminen on ”sataprosenttisesti” yleistynyt ja pahentunut muutaman viime vuoden aikana.

– Et voi uhkailla jalkapalloilijoita tällä tavalla vain siksi, että joukkueesi hävisi.

LUE MYÖS!