Rodri on kuulunut jo vuosien ajan maailman parhaiden keskikenttäpelaajien joukkoon. 

Rodri nousi todelliselle huipputasolle Diego Simeonen alaisuudessa Atléticossa. Rodri on sittemmin edustanut jo vajaan viiden vuoden ajan Manchester Cityä. Pep Guardiola on koulinut maanmiehestään kenties maailman parhaan ja monipuolisimman keskikenttäpelaajan.

Pallottomasta pelaamisestaan, mutta myös teknisyydestään ja syöttötaidostaan tunnettu keskikenttäpelaaja on viimeistellyt kuluvalla kaudella 39 otteluun kahdeksan maalia ja antanut 12 maalisyöttöä.

Manchester Cityn päävalmentaja Pep Guardiola kehui vuolaasti pelaajaansa.

– Rodri on kaikista paras. Hän on pelipaikallaan maailman paras pelaaja. Hän voi tehdä kentällä mitä tahansa. Hän kykenee lukemaan peliä uskomattomalla tavalla. Rodri on aina valmis. Hän on niin hyvä monissa eri asioissa. Muilla joukkueilla ei ole Rodrin kaltaista pelaajaa.

Joukkuetoveri Phil Foden on vaikuttunut etenkin siitä, miten tehokas Rodri on nykyään.

– Rodri jättää minut sanattomaksi. Hän voi tehdä mitä tahansa kentällä. Minulle hän on maailman paras pelaaja. Hän on lisännyt maaleja peliinsä. Rodri kykenee harhauttamaan vastustajia niin boksin sisällä kuin sen ulkopuolellakin. En näe ainuttakaan heikkoutta hänen pelissään. Minulle hän on joukkueemme tärkein pelaaja. Pelissämme on suuri ero silloin, kun hän ei pelaa.

Viaplay näyttää Valioliigan ottelut.

LUE MYÖS