Liverpool hävisi torstaina Atalantalle kotikentällään 0-3 Eurooppa-liigan puolivälierien avausosassa.

Punapaidat pitivät avauspuolikkaalla selkeästi enemmän palloa, mutta ylärimaa lähemmäksi kotijoukkue ei päässyt. Harvey Elliottin laukaus tärähti kehikkoon jakson puolivälissä

Atalanta siirtyi johtoon 38. minuutilla. Davide Zappacosta löysi keskityksellään takaviistosta Gianluca Scamaccan, jonka veto meni maalivahti Caoimhin Kelleherin kainalon alta sisään.

Sama kaveri oli asialla tunnin kohdalla, kun Atalanta tuplasi johtonsa. Liverpoolin puolustus nukkui pahasti, kun Charles De Ketelaere keskitti Scamaccalle, joka sai vapaasti viimeistellä alakulmaan.

Liverpoolin Mohamed Salah laittoi pallon reppuun 79. minuutilla, mutta osuma hylättiin niukan paitsion takia.

Hetkeä myöhemmin verkko heilui jälleen toisessa päädyssä. Dominik Szoboszlai antoi heikon syötön Liverpoolin omalla puoliskolla ja Atalanta iski nopeasti vastaan. Kelleher torjui ensimmäisen yrityksen, mutta irtopallossa oli ensimmäisenä Mario Pašalić, joka teki vieraille kolmannen maalin.

Liverpool pelaa toisen osaottelun Atalantan vieraana Italiassa ensi torstaina. Otteluparin voittaja kohtaa välierissä Benfican tai Marseillen.

Eurooppa-liigan puolivälierissä oli torstaina vauhdissa myös West Ham, joka hävisi Bayer Leverkusenin vieraana 0-2. Aston Villa taas voitti Konferenssiliigan puolella Lillen kotikentällään 2-1.

Viaplay näyttää Eurooppa-liigan ottelut.