Sensaatiomaista kautta pelaava Bayer Leverkusen nappasi torstai-iltana vahvan kiinnityksen Eurooppa-liigan välieräpaikkaan. 

Leverkusen voitti puolivälierien avausosassa West Hamin 2-0. Otteluparin jälkimmäinen osa pelataan ensi viikon torstaina Lontoossa.

West Hamin päävalmentaja David Moyes kritisoi ottelun jälkeen Leverkusenin pelaajia.

Tuomari antoi keltaisen kortin Lucas Paquetálle, jonka vuoksi West Hamin avainpelaaja on sivussa ensi viikon ottelusta. Leverkusenin pelaajat ympäröivät tuomarin ja vaativat varoitusta Paquetálle.

Moyes ei pitänyt pelaajien tai Leverkusen-luotsi Xabi Alonson käytöksestä tilanteessa. Kokenut skottivalmentaja piti vastustajan käytöstä häpeällisenä.

Alonso vastasi lehdistötilaisuudessaan Moyesille.

– Mielestäni se oli sellainen taklaus, mistä piti nostaa varoitus. Se keltainen kortti oli täysin ansaittu. Mielestäni myös Moyes puhuu jatkuvasti neljännen erotuomarin kanssa. Me kaikki teemme niin, myös minä. On turha puhua häpeällisyydestä. Meillä kaikilla on oikeus puhua.

– Moyesin on katsottava oman vaihtopenkkinsä suuntaan. Kunnioitan Moyesia, mutta mielestäni tuomari teki oikean päätöksen. Emme keskittyneet siihen, mitä vastustajan vaihtopenkillä tapahtui.

LUE MYÖS