Sean Dyche on valmis taistelemaan työpaikastaan Evertonin päävalmentajana. Pisterangaistukset ovat asettaneet perinteikkään Valioliiga-seuran putoamisvaaraan.

Dychen Everton on voittanut viimeisestä 15 sarjaottelustaan vain yhden. Viimeisimpänä Toffees nuijittiin kuitenkin 0-6-murskaluvuin Chelsean vieraana.

Kyseessä oli jo 10 kerta vuoden 2017 jälkeen, kun Everton hävisi päästi vähintään viisi maalia Valioliiga-ottelussa.

Dyche ei ole itse aikeissa asettua Evertonin potkittujen valmentajien jonon jatkoksi Rafa Benítezin ja Frank Lampardin perässä.

– Olen puhunut asiasta pelaajien kanssa. Se on se sama sykli mitä käymme taas läpi. Sitä halutaan uusi valmentaja, sitten uusi valmentaja onnistuu ja hurrataan. Kuusi kuukautta myöhemmin buuataan ja hänet halutaan ulos. Minua ei haittaa puhua tästä, koska haluan ihmisten tietävän totuuden, Dyche jyrähti lehdistölle.

– Minä en ole se kaveri. Minä jään ja minä taistelen. Jos haluatte sen (potkujen) tapahtuvan, pärjäilkää sen kanssa. Jos fanit haluavat sen tapahtuvan, antaa olla. Minä taistelen. En syytä ketään. En ole tehnyt sitä koskaan urallani, enkä aio aloittaa myöskään nyt sitä.

Evertonilta on vähennetty tällä kaudella pisteitä jo kahdesti Valioliigan tuottavuuden ja kestävän kulutuksen (PSR) sääntöjen rikkomisesta. Merseysidelaisseura on sarjataulukossa sijalla 16 vain kaksi pistettä putoamisviivan päällä.

LUE MYÖS!