Chelsean päävalmentaja Mauricio Pochettino nauttii yhä suurta luottamusta pelaajien keskuudessa, vaikka hän on tiettävästi potku-uhan alla, kertoo Evening Standard.

Uutisoimme aiemmin Guardianin tietojen pohjalta, että Pochettinon, 52, tulevaisuus Chelseassa riippunee siitä, pääsekö joukkue ensi kaudeksi europeleihin.

Argentiinalaisluotsi pestattiin Chelseaan viime kesänä kahden vuoden sopimuksella, joka sisältää jatko-option yhdestä lisäkaudesta. Pochettinon debyyttikausi Stamford Bridgellä on kuitenkin ollut haastava.

Chelsea eteni kyllä liigacupissa finaaliin ja FA Cupissa välieriin, mutta Valioliigassa se on vasta yhdeksäntenä. Kuudentena majailevaan Manchester Unitediin on eroa kuusi pistettä, mutta Chelsea on pelannut ottelun vähemmän.

Standardin mukaan valtaosa Chelsean pelaajista pitää Pochettinoa suuressa arvossa ja haluaisi jatkaa hänen kanssaan sen sijasta, että seura vaihtaisi jälleen valmentajaa.

Chelsean nuori joukkue on arvostanut sitä, kuinka Pochettino on puolustanut heitä kritiikiltä ja yrittänyt luoda yhteishenkeä ryhmään, johon on tullut lyhyen ajan sisällä paljon uusia pelaajia eri maista ja taustoista.

Monet pelaajat myöntävät, että heillä on ollut vaikeuksia sopeutua elämään Valioliigan suurseurassa ja että he ovat kompuroineet paineen alla.

Standardin mukaan osa Chelsean pelaajista on kuitenkin myös sitä mieltä, että Pochettino on kohdellut joitain alisuoriutuneita pelaajia liian kiltisti. He ovat kaivanneet argentiinalaisluotsilta lujempaa otetta.

Lopullinen päätös Pochettinon tulevaisuudesta on osaomistaja Behdad Eghbalilla sekä urheilujohdon Paul Winstanleylla ja Laurence Stewartilla.

Chelsean seurajohdossa on vaikutusvaltaisia henkilöjä, joiden mielestä Pochettino on suoriutunut vaikeissa olosuhteissa hyvin ja ansaitsee jatkaa ensi kaudelle. Lontoolaiset ovat kärsineet lukuisista loukkaantumisista, eikä Pochettino ole ollut vastuussa siitä, että Chelsea on rakentanut niin nuoren joukkueen.

Nizaar Kinsella

@NizaarKinsella
🆕 Mauricio Pochettino has most of the squad still behind him, they prefer stability and the manager is unlikely to walk. However, three main people will decide if he should stay in the job 👇:
standard.co.uk/sport/football… #CFC
standard.co.uk

Chelsea players do not want Pochettino to be sacked

The head coach could be dismissed if the Blues do not qualify for Europe but his players want him to stay

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!