Newcastlen päävalmentaja Eddie Howe on vahvistanut, että keskikenttäpelaaja Bruno Guimarãesin ulosostoklausuuli umpeutuu kesäkuun lopussa.

Guimarães, 26, siirtyi Newcastleen tammikuussa 2022 Lyonista 42,1 miljoonalla eurolla. Brasilian maajoukkuepelaaja teki Harakoiden riveissä niin ison vaikutuksen, että hänelle tehtiin jo viime syksynä uusi jatkosopimus.

Tuo diili sisältää kesällä umpeutuvan ulosostoklausuulin, joka on mediatietojen mukaan sata miljoonaa puntaa (n. 117 miljoonaa euroa).

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
🚨🇧🇷 EXCLUSIVE: Bruno Guimarães’ release clause will be valid from the last week of May to the beginning of the last week of June.

£100m release clause is only valid for that month.

In July/August, Newcastle would have total control of price and potential negotiations. #NUFC

Newcastle on voimaton estämään Guimarãesin lähtöä, jos jokin seura on valmis maksamaan hänen ulosostohintansa. Kesäkuun jälkeen Newcastle on kuitenkin vapaa pyytämään Guimarãesista juuri niin isoa siirtosummaa kuin se haluaa.

Ulosostoklausuulin umpeutuminen kesäkuussa tarkoittaa myös sitä, että kiinnostuneiden seurojen on huomioitava siirron vaikutukset tämän kauden kirjanpitoonsa.

Guimarães on tiettävästi monien suurseurojen kiikarissa, mutta Howe sanoi, että Newcastle haluaa rakentaa joukkueen hänen ympärilleen.

– Se (ulosostoklausuuli) oli hyvin suunniteltu ja jäsennelty seuran toimesta siinä mielessä, että on olemassa päätepiste. Emme halua jatkuvaa spekulointia. En usko, että se on terveellistä pelaajalle tai meille, kommentoi Howe perjantaina.

– Kun kyse on jostain, mitä et välttämättä voi hallita, minulla ei ole tapana huolehtia siitä. Luulen, että on sanomattakin selvää, mitä ajattelen Brunon tilanteesta.

– Haluamme pitää hänet, haluamme rakentaa joukkueemme hänen ympärilleen, ja hän on olennainen osa sitä, mitä teemme.

– Hänen vireensä on ollut erittäin hyvä. Hän vaikuttaa hyvin onnelliselta ja sopeutuneelta. Hän miettii tulevaa kiireistä kesää ja sitä, mihin voimme toivottavasti viedä joukkuetta. Hän on iso osa sitä. Emme voi hallita sitä, joten katsotaan, mitä tapahtuu.

LUE MYÖS!