Manchester City taisteli sunnuntai-iltana 2–0-voiton Nottingham Forestin vieraana.

Erling Haaland, jolta oli jäänyt kaksi edellistä ottelua sivu suun loukkaantumisen vuoksi, teki tehokkaan paluun Pep Guardiolan miehistöön.

Man City nousi voitollaan pisteen päähän kärkijoukkue Arsenalista Valioliigan kiivaassa mestaruustaistossa, jossa sillä on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Manchester City

@ManCity
FULL-TIME | Three more points! ➕3️⃣

🌳 0-2 🩵 #ManCity | @okx

Ottelu alkoi tasaisesti, eikä Nottingham Forest päästänyt vieraitaan helpolla.

Kun kotijoukkueen laitapuolustaja Neco Williams joutui paikattavaksi ja Forest hetkellisesti vajaamiehiseksi, otti Manchester City kuitenkin johdon.

Josko Gvardiol ryntäsi ensimmäisenä Kevin De Bruynen antamaan kulmapotkuun ja puski sen voimalla etukulmasta sisään. 1–0 vieraille.

Ottelun 37. minuutilla Chris Wood sai kultaisen tilaisuuden tuoda peli tasoihin, mutta Forestin ykköstykki potkaisi kohtalokkaasti ohi pallosta.

Lisäajalla Forest kävi toistamiseen vain senttien päässä tasoituksesta, mutta Murillon ohjaus lähietäisyydeltä nousi hieman liian korkealle kulmapotkun jälkeen.

Forest jatkoi hyvien maalipaikkojen luomista toisella puoliajalla, mutta viimeistely ontui.

Kun ottelua oli tunti takana, kaivoi Guardiola sen sijaan hänen parhaan viimeistelijänsä penkiltä kehiin.

Haaland asteli päättäväisen oloisena kentälle, ja vei kymmentä minuuttia myöhemmin joukkueensa myös kahden maalin karkumatkalle.

De Bruyne sai pallon keskikentällä ja huomasi aisaparinsa juoksevan pystyyn. Täydellisesti mitoitettu syöttö tavoitti Haalandin, joka ohitti häntä puolustaneen Murillon boksissa ennen tarkkaa viimeistelyä vasempaan alakulmaan. 2–0.

Premier League goals scored for Nottingham Forest:

◎ Alf-Inge Haaland (7)

Premier League goals scored against Nottingham Forest:

◉ Erling Haaland (5)

Undoing all of his Dad's good work. 😜

Kyseessä oli Haalandin 20. maali tämän kauden Valioliigassa. Kaikki kilpailut mukaan lukien 23-vuotias norjalainen on takonut 32 täysosumaa tällä kaudella.

Forest ei enää tästä noussut, vaan hävisi kotiottelunsa Valioliigan hallitsevalle mestarille 0–2-lukemin, vaikka laukaukset meni isäntien nimiin 15–10.

Nuno Espirito Santon miehistö on sarjataulukossa vain pisteen verran putoamisviivan yläpuolella.