Gabriel Agbonlahor lukeutuu Aston Villan suurimpiin seuralegendoihin. 

Seuran oma kasvatti pelasi koko ammattilaisuransa Aston Villassa. Agbonlahor edusti Aston Villaa miltei 400 virallisessa ottelussa.

Pelaajauransa kesällä 2018 lopettanut entinen hyökkääjä oli aikoinaan mukana Englannin maajoukkueringissä. Agbonlahor kuului Englannin A-maajoukkueeseen vuosina 2008-09. Hyökkääjä pelasi lopulta kolme ottelua Englannin paidassa.

Agbonlahor paljasti Ben Heath Podcastissa jääneensä usein omasta aloitteestaan sivuun maajoukkuepeleistä. Jos Agbonlahor koki olevansa puolikuntoinen tai uskoi jäävänsä pienelle vastuulle maajoukkueessa, jäi hän ennemmin kotiin.

– Silloin Englannilla oli paljon hyviä hyökkääjiä. Puhumme Wayne Rooneysta, uransa viimeisiä vuosia pelanneesta Michael Owenista ja Emile Heskeystä. Fabio Capello tykkäsi peluuttaa Heskeytä ja hän pelasi todella hyvin maajoukkueessa. Sitten meillä oli Peter Crouchin, Jermain Defoen ja Darren Bentin kaltaisia pelaajia. 

– En nauttinut maajoukkuematkoista. Jos minulla oli esimerkiksi pohjevaiva, joka olisi vaikuttanut seuraavaan otteluun Aston Villassa, niin jäin sivuun maajoukkueesta. Jäin pois maajoukkueesta, koska en tiennyt, pääsisinkö edes pelaamaan. 

Arsenalin huippupuolustaja Ben White on jäänyt viime aikoina omasta halustaan sivuun Englannin maajoukkueesta. 

White ajautui tiettävästi sanaharkkaan Englannin A-maajoukkueen apuvalmentajana työskentelevän Steve Hollandin kanssa Qatarin MM-lopputurnauksessa marras-joulukuussa 2022. White jätti turnauksen kesken, eikä ole sen koommin palannut maajoukkueeseen.

– Kenties White on ajatellut samalla tavalla. Ajattelin, miksi menen maajoukkueen kanssa kymmeneksi päiväksi hotelliin, kun voin olla samaan aikaan Aston Villan luona pistämässä itseäni kuntoon ja valmistautumassa seuraavaan otteluun, Agbonlahor totesi.

LUE MYÖS