Manchester Cityn keskikenttäpelaaja Phil Foden sanoo, että joukkueen kokemus isoista peleistä oli todella tärkeä apu Valioliigan päätöskierroksella.

City kruunattiin sunnuntaina Valioliigan mestariksi neljättä vuotta peräkkäin, kun se voitti West Hamin 3-1 ja piti siten Arsenalin takanaan. Hopealle jäänyt Arsenal jäi Citystä kahden pisteen päähän.

Manchester City hoiti urakkansa loppuun mestarin elkein. West Ham oli maalistaan huolimatta käytännössä koko ottelun täysin alakynnessä, kun City piti palloa mielin määrin ja rakenteli jatkuvalla syötöllä maalipaikkoja.

Valioliigan parhaaksi pelaajaksi valittu Foden, 23, tehtaili Hammersin verkkoon kaksi maalia. Hän on ikäisekseen todella kokenut suurpelien kävijä.

– Kaikki jätkät ovat pelanneet vuosien varrella tärkeissä peleissä. Olemme olleet tässä tilanteessa pari kertaa, se auttaa hermojen kanssa. Me näytimme tänään itsevarmoilta ja pelasimme vain omaa peliämme, sanoi Foden Athleticin mukaan.

– On niin vaikea pukea sanoiksi, mitä me teimme tänään. Yksikään joukkue ei ole ennen pystynyt tähän (voittanut neljää mestaruutta peräkkäin). Olemme kirjoittaneet itsemme historiankirjoihin.

Foden on nyt jo kuusinkertainen Valioliigan mestari.

– En ikinä kyllästy siihen, tätä tunnetta janoaa joka kerta. Ei ole parempaa tunnetta kuin voittaa jotain. Haluan jatkaa voittamista mahdollisimman paljon.

Football on TNT Sports

@footballontnt
Phil Foden has now won more Premier League titles than Wayne Rooney and John Terry.

Just a reminder that he's still only 23-years-old 🏆

Linkki twiittiin.

LUE MYÖS!