Šah’tar Donetskin toimitusjohtaja Serhii Palkin syyttää Tottenhamia Ukrainan sodan hyödyntämisestä Manor Solomonin siirrossa, kertoo Telegraph. Israelilaislaituri siirtyi lontoolaisseuraan ilmaiseksi kesäkuussa 2023 purettuaan sopimuksensa Ukrainan suurseuran kanssa.

Solomonin sopimuksen oli tarkoitus kestää vuoden loppuun, mutta FIFA antoi Ukrainassa pelaaville ulkomaalaisille luvan purkaa sopimuksensa seurojensa kanssa maassa meneillään olevan konfliktin vuoksi.

Venäjän helmikuussa 2022 Ukrainassa käynnistämä hyökkäyssota on kestänyt jo 2,5 vuotta.

Šah’tar uskoo, että heille olisi kuulunut korvaus Solomonin lähdöstä tai vähintään pykälä jälleenmyyntikorvauksesta, jos israelilainen siirtyy Tottenhamista seuraavaan seuraan.

Šah’tar harkitsee nyt asian viemistä oikeuteen. Seura on katkaissut kaikki neuvottelut Tottenhamin kanssa.

– Olen todella vihainen Tottenhamille. En ymmärrä, että tällainen historiallisesti merkittävä seura, ei pelkästään Euroopassa vaan maailmanlaajuisesti – voi käyttäytyä tällä tavoin. Tämä ei ole hyväksyttävää käytöstä. He ovat käyttäneet sotaa hyväksi, Palkin kommentoi Telegraphille.

– Ehkä jos kyseessä olisi pienempi seura, jolla ei ole niin paljoa rahaa. Silloin saattaisin ymmärtää sen. Mutta Tottenham? Miten tämä on mahdollista?

– On outoa, että kaikki sanovat meidän olevan yhtä jalkapalloperheitä, kun yksi huippuseura saa pelaajan ilmaiseksi, jonka markkina-arvo on noin 25 miljoonaa euroa. Me sijoitimme tähän pelaajaan ja kehitimme hänet sen arvoiseksi.

Palkin kertoi Telegraphille ehdottaneensa Tottenhamille jälleenmyyntioptiota, jossa Šah’tar saisi Salomonin seuraavasta siirrosta 30-40-prosenttia siirtokorvauksesta. Lontoolaisseura kieltäytyi tarjouksesta ja olisi suostunut vain 10 prosenttiin.

Alentava tarjous suututti Palkinin.

– Sanoin heille: ”Että ettehän te voi olla tosissanne.” 10 prosentin siivu meille ei ole kunnioittavaa. He eivät käyttäydy kuin jalkapalloperheessä. He käyttäytyvät kuin maantierosvot. Se ei ole oikein. Etenemme siis nyt seuraavaan vaiheeseen. Olemme katkaisseet kaikki neuvottelut Tottenhamin kanssa, Šah’tar-pomo sätti Tottenhamin toimintaa.

LUE MYÖS!