Arsenal-legenda Paul Merson kuittaili tiistaina Englannin kapteenille Harry Kanelle, joka toivoi, että ex-pelaajat voisivat kannustaa maajoukkuetta jatkuvan kritisoinnin sijasta.

Englanti selvitti tiensä miesten EM-kisojen pudotuspeleihin, mutta Kane, 30, ja kumppanit ovat saaneet kritiikkiä esityksistään läpi turnauksen.

Muun muassa Englannin hyökkääjälegendat Gary Lineker ja Alan Shearer ovat antaneet suoraa palautetta joukkueelle vaatimattomista esityksistä. Lohkovaiheessa Englanti voitti Serbian ja pelasi tasapelit Tanskaa sekä Sloveniaa vastaan, mutta jokaisen tuloksen takana oli todella tuskainen suoritus.

Lineker kuvaili Tanska-pelin jälkeen Englannin otteita ”paskaksi”, ja Kanelta kysyttiin, mitä mieltä hän on ex-pelaajien ulostuloista.

– Tiedän, että heidän on oltava rehellisiä ja kerrottava mielipiteensä, mutta heillä on myös vastuu entisenä maajoukkuepelaajana, jota monet pelaajat ihailevat, ja ihmiset kuuntelevat heitä ja välittävät siitä, mitä he sanovat, vastasi Kane.

– Emme ole voittaneet mitään kansakuntana pitkään, pitkään aikaan, ja monet näistä pelaajista ovat olleet osa sitä. He tietävät, miten vaikeaa se on. Kyse ei siis ole kenenkään syyllistämisestä, vaan siitä, että he tietävät, että on vaikeaa pelata näissä suurissa turnauksissa ja Englannin joukkueessa.

– Paljon parempi tapa toimia olisi olla niin avulias kuin mahdollista ja kasvattaa jätkien itseluottamusta.

Merson piikitteli Kanea tiistaina sosiaalisessa mediassa, kun Englanti ja Slovenia lähtivät tauolle 0-0-tilanteessa, eli samoissa lukemissa kuin peli lopulta päättyi. Englanti piti avausjaksolla palloa lähes 70-prosenttisesti, muttei saanut juurikaan aikaan.

– Loistava ensimmäinen puoliaika ja paljon laukauksia maalia kohti Euroopan parasta joukkuetta vastaan…. Onko nyt hyvä, Harry? kirjoitti Merson sarkastisesti hymiöiden kera.

Paul Merson

@PaulMerse
Brilliant first half and lots of shots on goal against the best team in Europe…. (Is that okay Harry?) 👍🏼😂⚽️🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 #EURo2024

LUE MYÖS