Rodri on pelannut viimeisen vuoden aikana 61 ottelua.

Peliminuutteja on kertynyt reilut 5300 kappaletta. Mukaan mahtuu seura- ja maaottelut.

Rodri kuuluu ehdottomiin avainpelaajiin niin Manchester Cityssä kuin Espanjan A-maajoukkueessakin, joten hän pelaa käytännössä kaikki mahdolliset minuutit. Lepovuorot jäävät vähiin, sillä päättyneellä seurajoukkuekaudella aloitti vain yhden sarjaottelun penkiltä. Rodri oli pelikieltojen vuoksi sivussa kolmesta sarjaottelusta.

Guardian haastatteli Rodria, joka otti kantaa jatkuvasti kasvaviin ottelumääriin.

Vuoden päästä Manchester City osallistuu uudistettuun seurajoukkueiden MM-turnaukseen, jonka myötä ottelumäärät kasvavat entisestään. Manchester City saattaa pelata ensi kaudella lähes 70 ottelua. Rodrin mielestä pelaajien terveyttä on suojeltava, ja espanjalainen uskookin pelaajien valittavan kasvavasta pelimäärästä.

– Se tulee menemään siihen. Viimeisen vuoden aikana olemme jo puhuneet tästä julkisuudessa. Olemme sanoneet, että meidän pitäisi tehdä tilanteelle jotain. On kuitenkin vaikea luoda yhtenäistä ääntä pelaajien välille, koska pelaamme eri seuroissa.

– Jonkun on kuitenkin nostettava käsi pystyyn. Isojen organisaatioiden johtohahmojen on sanottava, että meidän on huolehdittava uusista sukupolvista. Kukaan ei voi pelata 60-70 ottelua kaudessa. Kenties se on mahdollista muutaman kauden ajan, mutta ei kymmenen vuoden ajan, Rodri muistutti.

LUE MYÖS